DI 24 SEPT | DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
12 euro

Charlie Parr is een zeer getalenteerde muzikant uit Minnesota, met een diepe overtuiging en gedrevenheid om muziek te maken. Hij is een folktroubadour die al meer dan twee decennia lang muziek maakt, met ondertussen 19 albums op zijn naam.

Parr put inspiratie uit zijn omgeving en zijn jeugd in Minnesota. Zijn muziek weerspiegelt de invloeden van blues- en folklegendes zoals Lead Belly en Woody Guthrie. Hij ziet zichzelf als een voortzetter van de folktraditie en voegt zijn eigen persoonlijkheid toe aan zijn muziek.

 

1

De discografie van Parr is zowel tijdloos als geworteld in rootsmuziek. Van de landschappen van Minnesota tot aan de verhalen over de Great Depression van zijn vader, Parr streeft ernaar om alles in zijn muziek te verwerken: "Mijn creativiteit komt voort uit boeken, muziek, het weer en ontmoetingen met vreemden en dieren. De bron raakt nooit leeg zolang mijn ogen en oren open zijn."

 

 

 

Parr brengt met zijn nieuwe album 'Little Sun' een ambitieus en rauw album: een mix van de blues- en folktradities die hij blijft koesteren, samen met de standvastige originaliteit van een dichter.