DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
20 euro

The Man in Black

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Brabanders van Def Americans Johnny Cash Tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De bandnaam lijkt niet direct te refereren naar een Johnny Cash Tribute, maar voor de geoefende muziekliefhebber ligt het voor de hand: Ten tijde van de samenwerking van Johnny Cash met Rick Rubin werd diens label DefJam omgedoopt naar het alom bekende American Recordings.

Inmiddels heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd in het club- en festival circuit en meerdere geslaagde theatertournees door heel het land. Of het nu gaat om Johnny’s werk bij Sun Records, de prison platen, gospels, duetten met June Carter of de American Recordings reeks - Def Americans slaagt erin nieuw leven te blazen in de songs die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen. Het werk van Cash beslaat van begin tot eind bijna 50 jaar en blijft in de handen van Def Americans overeind door de onmiskenbare sound ervan oprecht en authentiek neer te zetten zonder het rauwe en rebelse randje van The Man In Black uit het oog te verliezen.

On The Road Again

Na een periode van rust en bandwisselingen heeft Def Americans Johnny Cash Tribute weer de weg gevonden naar de Nederlandse podia en doen ze ook De Spot aan in deze On The Road Again tour! Dit jaar viert het iconische comeback album American Recordings zijn 30e verjaardag. Dit doet de band dan ook uitgebreid in deze tournee.

 

It’s good to be back On The Road Again!