Dansen voor het goede doel

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
15 euro

Avondje muziek voor Molukken

Waar we in maart hebben gerockt voor de Molukken is het nu tijd voor een soul & funk editie: Dans voor de Molukken. De complete opbrengst gaat naar het goede doel. Met optredens van Tristan & JAM-PACT!

molukken 2

Tristan

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar prachtige warme soul-volle stemgeluid kan schitteren.

De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie. Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker. Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden.

 

‘Bij Tristan smelten jazz, fusion en soul moeiteloos samen. Een band die zich internationaal kan meten met grote namen uit deze genres. Hoog tijd dat een groter publiek kennis maakt met deze muzikale parel, die nu eens een keer niet uit England of de Verenigde staten komt maar ‘’gewoon’’ uit Nederland. ‘ (Arie Versteegen, programmeur De Boerderij)

JAM-PACT

Dé swingende coverband JAM-PACT brengt soul, funk, disco en recente hits, met ervaren muzikanten, geweldige zangeressen en een te gekke blazerssectie. Het betere feestwerk dus!