De Spot
Datum
Deuren open
20:00 u
Start show
20:30 u
Ticket prijs
20 euro

Amsterdam Funk Orchestra FT Jared Grant | A tribute to James Brown

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (altsaxofoon) en is inmiddels een gevestigde naam in de clubs en op festivals, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band stond al 4 seizoenen op De Parade, speelde op het Goois Jazz Festival, Haarlem Jazz & More en is in 2022 en 2023 headliner van het Flevojazz Festival in Almere.

Amsterdam Funk Orchestra speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerd door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt stukken van o.a. Fela Kuti en James Brown, maar richt zich ook op minder bekende funk, bijvoorbeeld de Samba Soul uit Brazilië. De grote ritmesectie met dubbel uitgevoerde percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah, gitarist Anton Goudsmit en vocalisten Jared Grant en Lilían Vieira vestigen de naam en live reputatie van de band. In 2017 is het eerste album 'Pure Fiction' uitgebracht met eigen composities van Efraïm Trujillo. In 2021 bracht de band haar tweede album uit, 'A Tribute to James Brown', in samenwerking met Jared Grant. Deze samenwerking beviel zo goed dat hier een theatertour uit is ontstaan, en daarmee staan ze tijdens het ZeelandJazz Festival in De Spot Middelburg!

Een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare avond. Ze zetten elk festival op zijn kop!

1

Benjamin Herman Trio

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman staat op het podium tijdens Zeeland Jazz Festival. Hij is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Samen met bassist Thomas Pol & drummer Joost Patocka wordt dat gegarandeerd genieten van jazz!

Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld. Hij bracht meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective én als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

 

 

1

De rode draad in zijn werk is zijn zoektocht naar een herkenbaar en persoonlijk saxgeluid. Op zijn nieuwe album zet hij deze zoektocht voort en duikt hij in de muziek die hem in zijn jeugd fascineerde.