Tour of Sin - Reprise

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
33,50 euro

Nederlands fenomeen

Uitgebroken vanuit Nederland betrad de band het wereldtoneel met het titelloze Vandenberg uit 1982. Het Nederlandse fenomeen scoorde een internationale hit met Burning Heart, wat de weg vrijmaakte voor baanbrekende releases zoals Heading For A Storm [1983] en Alibi. [1985].

De band trok samen met Ozzy Osbourne, Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker en vele anderen door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Adrian werd gevraagd om zich bij Whitesnake aan te sluiten en was verantwoordelijk voor de legendarische gitaarpartijen op de opname uit 1987 van de nummer 1 hit Here I Go Again. De hit resulteerde voor Whitesnake in 8x-platina en een anderhalf jaar durende wereldtour terwijl het album uit 1987 qua verkoop door het dak ging.

Hij schreef mee aan het volledige platina Slip of the Tongue uit 1989 en bracht de daaropvolgende tour door met het delen van gitaarpartijen met niemand minder dan Steve Vai. Naast gitaar spelen en meeschrijven aan Restless Heart van David Coverdale & Whitesnake, speelde hij gedurende zo'n twaalf jaar lang honderden shows als onderdeel van de band. 

SIN

Elk album schetst een beeld. In plaats van een penseel en canvas te gebruiken, schildert Vandenberg met imposante zang, aardschokkende ritmes en het iconische en direct herkenbare snarenwerk van gitarist Adrian Vandenberg. Samen met zanger Mats Levén, drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen, presenteerde de invloedrijke gitarist het vijfde studio album van de groep in augustus 2023, genaamd SIN. Vertrouwd maar wellicht nog een tikkeltje meer powerful dan voorheen; kiezelharde hardrock en meeslepende metal, geproduceerd door Bob Marlette [Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Rob Zombie].

 

Over de titeltrack zegt Vandenberg: "Een kort woordje van slechts drie letters, maar met een enorm veel omvattende betekenis. Van alles tussen een ‘leugentje om bestwil’ en een brute moord. Dat woord verdient dus een heavy, epische song om het recht te doen.”

 

 

Stoelriemen vast; Vandenberg is back!

Support: Marco Mendoza

Marco Mendoza speelde bij enkele van de grootste rockbands ter wereld, zoals Whitesnake, Thin Lizzy, Journey en The Dead Daisies.

Inmiddels tourt hij onder z'n eigen naam. Zijn shows zijn eclectisch, elektrisch en nemen je mee op reis door een repertoire zo divers als als dat van Prince. Met zijn driekoppige band weet hij iedere zaal te vullen, of het nu een kleine club is of een arena.

Gedurende de afgelopen drie jaar heeft Marco soloshows gehad in heel Europa en Groot-Brittannië, Rusland, Japan en de VS. Lovende kritieken en goede recensies volgden elkaar op. Nu vergezelt hij Vandenberg op de clubtour en komt hij zijn charme tonen aan het Middelburgse publiek!

1