Welke band maakt kans op een supergig tijdens hét metalfestival van Nederland?

De Spot
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30

Voorafgaand aan The Rock Circus 2023,  een gloednieuw driedaags evenement voor zware gitaarmuziek,  3-5 november in de Brabanthallen, vindt The Rock Circus Talent Tour plaats, een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands uit alle provincies. In samenwerking met diverse Nederlandse poppodia is er een battle of the bands: elk podium scout rock- en metalbands in hun eigen provincie om hen de kans te geven om op het festival te spelen. En Zeeland is 19 mei aan de beurt! Ben jij erbij? Entree gratis!

rc

De kanshebbers

En de selectie Zeeland is door een vakkundige jury bekendgemaakt. De kanshebbers zijn:

Rage Feeds Death
Rage Feeds Death creëert een cross-over mix van furieuze thrash metal gecombineerd met invloeden uit punk en hardcore. Teksten over met bloed doordrenkt barbaars geweld en eeuwenoude mystiek zijn de belangrijkste thema's die ons vooruit helpen, je een mix van snelle en strakke muziek serveren die je in het gezicht zal slaan als een bijl op het slagveld.

Baneham
Het Zeeuws/Flakees trio heeft een enorme drive dat zich manifesteert in een stevige show vol punky ritmes, melodieus en psychedelisch. Grungie, stroperig, lekker.

Fire Within
Wie de Zeeuwse muziekscene een beetje volgt, heeft zeker gehoord van Fire Within. Symfonische rockband heeft de draad weer helemaal opgepakt. Na een Amerikaans avontuur, waarin de bandleden muziek opnamen met drummer en producer Matt Starr in Los Angeles, en de coronapandemie, voelen ze zich sterker dan ooit. 

Xeno
Xeno is een progressieve metal band uit Middelburg / Amsterdam die extreme metal sounds combineert met verrassende twists en passages getrokken uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert Xeno een zeer unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

 

Onderaan deze pagina tref je video's van de geselecteerde bands!

rc2

Winnende band

Band als winnaar gekozen? Dan verdient de band ook nog een workshop met iemand uit de muziekindustrie om jullie op weg te helpen naar het festival en verder. Op de Talent Stage van The Rock Circus spelen de winnaars opnieuw voor een jury. De winnaar van deze band battle speelt in 2024 op het grote podium van The Rock Circus.

Criteria deelnemende bands

 

  • De band speelt (hard)rock, metal, metalcore, danwel een mix/crossover;
  • Minimaal de helft van de band + 1 bandlid komt uit de provincie waarin ze meedoen;
  • Beschikbaar om bij winst het hele programma door te lopen (workshops, The Rock Circus 2023 en eventueel plek op hoofdpodium op The Rock Circus 2024).

Wat wint de winnaar van de voorronde?

  • Een plek op de Talent Stage tijdens The Rock Circus 2023
  • Een workshop georganiseerd door Mojo gericht op hoe zij alles kunnen halen uit hun deelname aan The Rock Circus: promotie, internationalisering, engagement.
  • Inhoudelijke verdieping door samenwerking met Willem Twee Studios in Den Bosch
  • Een nader te bepalen geldbedrag voor deelname aan The Rock Circus 2023
  • Een heel nieuwe fanbase die de bands leert kennen
  • Een introductie van de bands aan de heavy-programmeurs van Nederland
battle