Anton Goudsmit, Jeroen Vierdag, Efraim Trujillo en Martijn Vink

DE SPOT | i.s.m. MUZIEKPODIUM ZEELAND
Datum
Deuren open
20:00 UUR
Ticket prijs
v.a. € 17.50

Vurig

Wie de begaafde gitarist Anton Goudsmit aan het werk ziet, op zijn bekende vurige en gepassioneerde wijze, kan niet stil zitten. Na jarenlange trouwe sideman-activiteiten in bands met Benjamin Herman, Eric Vloeimans en cellist Ernst Reijseger, kan hij nu zijn ideeën kwijt in zijn eigen kwartet.
ff

Aanstekelijke spel

Goudsmit houdt niet van ‘jazz-jazz’, maar wil er ook een portie rock ‘n’ roll en smerigheid in. En hij is een echte bandjesman, hij dompelt zich onder in de muziek. Af en toe een solo, maar vooral samen iets creëren. Dat doet hij in de New Cool Collective en zeker in The Ploctones in een topbezetting met saxofonist Ephraim Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink.

Het kwartet brengt een intelligente en energieke mix van stijlen. Het repertoire, het merendeel is geschreven door Goudsmit, bestaat uit jazz, rock, funk en geïmproviseerde muziek, vol warme melodieën en met een gezonde dosis humor.

De soulvolle tenorsaxofoon van Efraïm Trujillo (die immer achter zijn instrument lijkt te dansen) en een ritmesectie (bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink) die soepel én strak begeleidt, zijn sterke troeven. Voeg daarbij het meer dan aanstekelijke spel van de leider Goudsmit, die in 2010 de VPRO/Boy Edgarprijs kreeg. Aantrekkelijk en aanstekelijk omdat hij soms de snaren van zijn gitaar dóór zijn instrument heen lijkt te willen duwen. Het resulteerde in prachtige opnames, maar niets gaat boven een liveoptreden. Geniet ervan!