catchy popsongs with a twist

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
17 euro

De indierockformatie Pip Blom komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland) tot Iceland Air (IJsland) en vulde de band zalen van Groningen (Vera) tot London (100 Club) tot New York (Mercury Lounge).

pip blom close

Nieuwe richting

Inmiddels is het derde album ook alweer verschenen. De single Tiger belandde al in de eerste week op de playlists van 3FM en Kink en werd ook onmiddellijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt.

Tiger geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘catchy popsongs with a twist’, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen.

foto rechts: Michel Mees
foto boven: Sanja Marusic

 

In de middag voorafgaand aan het optreden in De Spot verzorgt Pip Blom een klein, intiem optreden bij De Drvkkery. Meer informatie vind je op de website van De Drvkkery.

PIP 2023

SUPPORT: DORPSSTRAAT 3

Op een slome dag liepen wat vrienden langs het leegstaande gebouw op Dorpsstraat 3, waar zich de oude woning van de priester van het dorp bevond. Na een tijdje door het stoffige huis gedwaald te hebben, kwamen ze uit in de kelder. Deze lag vol met analoge synthesizers, ritmeboxen en een grote platencollectie. Tussen deze platencollectie vonden ze artiesten als Grauzone, ZZ & de Maskers, Kraftwerk en Erkin Koray.

Geïnspireerd door de platencollectie en de hoeveelheid lege flessen wijn in de kelder hebben ze een lied geschreven over de priester in kwestie en zichzelf vernoemd naar het gebouw waar het allemaal is begonnen, Dorpsstraat 3. De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen post-punk en synthwave, maar haalt inspiratie uit allerlei soorten muziek. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht. Dorpsstraat 3 is uniek in zijn soort!

PIP BLOM Luisterlijstje

Kom met deze playlist alvast lekker in de stemming!