Muzikale reis door het heelal

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
16 euro

Neo-klassieke pianomuziek met een uniek eigen geluid

De Graaf begon zijn muzikale carrière met zijn eigen jazz-ensemble en bij The Kyteman Orchestra, maar speelt sinds 2018 solo. Improviserend combineert hij eenvoudige melodieën met virtuoze passages. Zo creëert hij neo-klassieke pianomuziek met een uniek eigen geluid dat altijd in ontwikkeling is. 

Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt Pieter de Graaf geïmproviseerde, neo-klassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met de toegevoegde elektronica en jazz invloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren. 

pietergraaf1

Jury Edison Klassiek Awards over Pieter de Graaf

“Een wervelwind, een draaikolk van geluiden en ideeën, urgent en gedecideerd op de plaat gezet. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is: ondanks zijn vernieuwingsdrift klinkt De Graaf helemaal als De Graaf.” 

De Graaf trad onder andere op bij: Best Kept Secret Festival, ESNS, ADE, Wildeburg, Mysteryland, Paradiso, TivoliVredenburg, De Kleine Komedie, Servant Jazz Quarters - London (UK), Silent Green - Berlin (DEU), Stadtgarten - Köln (DEU), De Roma - Antwerp (BE).  

 

Nieuw album verwacht in april

De tournee staat in het teken van nieuwe muziek. Na het succes van album Fermata (2019), met inmiddels meer dan 15 miljoen streams en de met een Edison bekroonde album Equinox (2021) volgt nu in april 2023 een derde album van Pieter de Graaf. De Graaf over de nieuwe muziek en tournee:

“Het heelal fascineert me al sinds ik kan denken en is naast muziek een van mijn grootste passies. Voor mijn aankomende album die in het voorjaar van 2023 uitkomt heb ik mij laten inspireren door de sterrenhemels en het heelal. Door nu beiden ook te combineren tijdens mijn liveshow is een diep gekoesterde wens die uitkomt en ik kan niet wachten om dit bijzondere concert te spelen”

- Pieter de Graaf.