Twee cultbands op één avond!

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 u
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
10 euro

Stuurbaard Bakkebaard

Stuurbaard Bakkebaard ontwaakt weer, als trio in de originele bezetting: Timo, Onno en Marc.

Er worden al meer dan twintig jaar vergelijkingen getroffen maar eigenlijk is Stuurbaard Bakkebaard een genre op zich.

1

Stuurbaard Bakkebaard zet de toon

Spasmodique

De Rotterdamse cultband Spasmodique bestond 40 jaar in 2021. Ontstaan in 1981, in de gangen van een psychogeriatrisch verpleeghuis in Capelle a/d IJssel, ontwikkelde het kwartet zich tot een meedogenloze live-band die gedurende de jaren 80 en vroege jaren 90 door heel Europa speelde en vier studioalbums uitbracht.

In 1992 viel de groep officieel uiteen, maar zanger/gitarist Mark Ritsema, gitarist Arjo Hijmans, bassist Martin Docters van Leeuwen en drummer Reinier Rietveld bleven elkaar opzoeken, met als eerste wapenfeit het album Villa Delirium (2002). Het laatste studioalbum Six verscheen in 2016, tegelijk met de carrière omspannende boxset All And More van 11 cd’s en 3 dvd’s. Beide producten werden met succes ontvangen en ook in de clubs kan Spasmodique nog steeds rekenen op een trouw publiek.

Op het in 2023 uitgebrachte album Hold On To A Scream excelleert Spasmodique opnieuw in bezwerende underground rock en postpunk, intuïtief ontstaand en gedomineerd door gitaren en hypnotisch strakke ritmes. Tegelijk verbreedt de band zich met pure, maar niet minder donkere songs als Orphaned Serenade en Meander. De ‘schreeuw’ uit de titel drukt geen wanhoop of angst uit, maar verwijst juist naar de urgente en inspirerende oerschreeuw die Spasmodique al meer dan 40 jaar voortdrijft.  

1

Spasmodique!

Effekes terug naar 1986