DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
24 euro

The Kik is terug van weggeweest! Deze Nederlandse popband is nostalgisch, vrolijk en weet met een sausje van jaren 60 en 70 muziekstijlen een unieke sound te creëren. Met hun retro-achtige sound en vintage stijl hebben ze een eigen plekje veroverd in de Nederlandse muziekscene. Ze brachten verschillende albums uit, waaronder "Springlevend" (2012), "Stad en Land" (2014), en "Boudewijn de Groot cover" (2016).

Op 29 maart verscheen de nieuwe langspeelplaat: 'Bal Populaire'; een verzameling levensliederen, waarvoor Von Raven voor het eerst bijna alle tekst en muziek zelf schreef. Er duiken enkele bewerkingen van oudere songs op, maar ‘Bal Populaire’ is toch vooral een Kik-plaat. 

 

1

Bal Populaire

De nieuwe songs staan bol van de klassieke beeldspraak die we kennen van het 'Nederlandse levenslied' genre: het café op de hoek, de wijsheden van je grootouders, herinneringen aan lang vervlogen tijden en de aantrekkingskracht van die ene bijzondere persoon. De titel van 'Daggie Niet Gelachen' refereert aan de levenslessen die Von Raven van zijn oma meekreeg en is - zo zou je kunnen stellen - het lijflied van Dave.

'Bal Populaire' laat een nieuwe generatie kennismaken met de oer- Hollandse traditie van het levenslied en heeft de potentie om een geheel nieuw publiek aan het genre te binden.