Vol hoop en positieve energie

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
17 euro

Vuur

JP & The Seeger Session Band na drie jaar pauze weer op de planken met een show vol hoop en positieve energie ‘’

Na een spetterend bestaan van tien jaar, namen ze in 2018 officieel afscheid van hun publiek in een bomvolle Spot in Middelburg. JP & The Seeger Session Band – een project dat ontstond naar inspiratie van Bruce Springsteen’s project The Seeger Sessions – was eigenlijk niet eens bedoeld om zo lang te bestaan, maar het project liep vanwege groot succes compleet uit de klauwen.

Tien jaar en drie theatertours in Nederland en festivaloptredens in Denemarken, Noorwegen en Ierland verder, was het mooi geweest. Frontman JP de Klerk richtte zich in kleinere formatie op zijn Nederlandstalige repertoire en vele bandleden hadden inmiddels andere muzikale uitdagingen gevonden.

Een reünie tijdens de 50ste verjaardag van het Deense Skagenfestival afgelopen zomer was het vonkje dat het vuur weer deed oplaaien. Vanaf 2023 staat de band weer met veertien man op het podium met hun nieuwe show: The Land of Hope and Dreams Tour.

jp1

Land of Hope and Dreams Tour

De veertienkoppige band trapt op 18 februari af, toepasselijk genoeg op de plek waar ook het afscheid plaatsvond: in De Spot in Middelburg. Ook is al bekend dat de Seegers in het eerste weekend van juli opnieuw afreizen naar Denemarken om te spelen op het internationale Skagen Festival.

JP & The Seeger Session Band is een spetterende veertienkoppige band naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daartussenin. Ze speelden eerder in de Nederlandse theaters en op festivals en binnen- en buitenland, waaronder Jazz Festival Breda (NL), Skagenfestival (DE) en Tradfest Dublin (IE). In 2023 komen ze terug met hun Land of Hope and Dreams Tour, een mix van oude krakers en nieuwe knallers.