DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
20 euro

Jan Akkerman (1946) is al bijna 60 jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en lce-T. Sinds de jaren 60 maakte hij ruim 25 soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde. Akkerman toert al jaren over de wereld. Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival en North Sea Jazz, maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië, Brazilië en Japan. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre, in 2012 werd hij benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. 

1

FOCUS

In zijn nieuwe programma MY FOCUS ligt de focus op ... jawel: FOCUS! De Nederlandse symfonische rockgroep, die in de eerste helft van de jaren zeventig als één van de eerste Nederlandse groepen internationaal voet aan de grond krijgt en waar Jan wereldfaam verwerft. In MY FOCUS neemt Jan Akkerman je mee in een tijdscapsule met hits als Hocus Pocus, Sylvia, Tommy en House of the King. Maar ook speelt hij hoogtepunten uit zijn solocarrière, met tijdloze songs als Streetwalker, Am I Losing You en Tommy's Anniversary. Hij wordt begeleid door zijn vaste band, bestaand uit Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas). 

 

He's totally a hero of mine, there are some people in life that no matter how old you are, you feel nervous if you meet someone, he's one of those, a real role model.
                    - Brian May, QUEEN