Hackensaw Boys

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
16 euro

DIY instrumenten

Rootsmuziek-shapeshifters Hackensaw Boys maken een triomfantelijke terugkeer met hun titelloze album als laatste wapenfeit. Bekend om hun energieke liveshows, opereert de band al meer dan twintig jaar als een collectief dat staat als een huis met nummers waarmee alle genres van de Amerikaanse rootsmuziek worden doorkruist.

De vijfkoppige band uit Charlottesville, Virginia die bluegrass, roots en country speelt met de energie en zeggingskracht van een punkband is in hun 23-jarig bestaan bijna continu op tour geweest. Toch zagen ze kans om maar liefst zeven studioalbums uit te brengen.

 

Hackensaw Boys is een van die bands die je écht live moet zien, al was het maar vanwege de charismatische manier waarop de band hun instrumenten een nieuwe twist geeft door bijvoorbeeld blikjes, nummerborden en wieldoppen aan een instrument te bevestigen waardoor een nieuw en uniek geluid ontstaat!

 

In de middag voorafgaand aan het optreden in De Spot verzorgt Hackensaw Boys een klein, intiem optreden bij De Drvkkery. Meer informatie vind je op de website van De Drvkkery.

 

 

2

Meet the Hackensaw Boys!

Support: Timo de Jong

Timo de Jong maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan 750 keer op, waaronder Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

 

1