Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz

ZA 03 FEB | DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
13 euro

DIT CONCERT IS VERPLAATST

De Toegift heeft wegens omstandigheden de show van 2 december verplaatst. Kaartverkopers zijn geïnformeerd per mail. Gelukkig is er snel een nieuwe datum gevonden op zaterdag 3 februari.

Perfecte lied

Een nieuw geluid uit Zeeland; De Toegift brengt zijn langverwachte zelfgetitelde debuutalbum uit op indielabel Snowstar Records, met onder andere het eerder uitgebrachte Nollestrand - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - en het melanchonische Zo waren de dagen.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

toegift square

rumoerige zalen stil

Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt.

 

Over het debuutalbum:

★★★★★ - Ronduit prachtig” - Trouw

“★★★★ Wonderschoon"  - Volkskrant

“★★★★"  - De Standaard (BE)

Bloedmooi” - 3voor12

Een pareltje van de Zeeuwse kust” - MANIA

Het Closing Time gevoel van Tom Waits, maar dan in eigen taal” - OOR

 

 

toegift

Support: puntjudith

Puntjudith en De Toegift vonden elkaar in hun overkoepelende fascinatie voor tijd en nostalgie en schreven samen de nieuwe single Alles Wacht. Een lied dat de elektronische, melancholische sound van puntjudith combineert met de poëtische taal en hedendaagse indie van De Toegift. Een bijzondere samenwerking waarin de hoopvolle boodschap wordt uitgedragen dat alles nog altijd mogelijk is; 'Alles Wacht'.

 

puntjudith1

Luisterlijstje

Kom alvast in de stemming...