ONGEFILTERD, SPONTAAN EN PUNK

De SPOT [LANDROVERS]
Datum
Deuren open
20:00 UUR
Start show
20:30 UUR
Ticket prijs
15 euro

DRIE MUZIKANTEN, TWEE DAGEN STUDIO, ÉÉN BROK ENERGIE.

Dans Dans, handelaars in dubbelzinnige jazz-rock hybrides, doorbreken vijf jaar stilte met een nieuw album. De media ontvangt Zink als een nieuwe triomf van het Antwerpse trio. ‘Een harde, zinderende en gewaagde noisetrip’, vindt Humo. ‘De beste liveband van het westelijk halfrond is terug’, viert Oor, en De Morgen prijst de ‘organische maar knap gestructureerde jams’.

In de zomer maakt de band gebruik van een versoepeling van de coronamaatregelen door enkele vlammende shows te spelen, zoals op Jazz Middelheim en op een Unday Records label night tijdens Boomtown. Er volgen enkele speeldata in Oost-Europa, maar het vervolg van een nationale en internationale tournee wordt afgelast of verplaatst. Derde golf, vierde golf, wie hield de tel bij?

 

dans dans 1

Nieuwe muziek

Wanneer het einde van 2021 naderbij sluipt beslissen Bert Dockx, Frederic Lyenn Jacques, en Steven Cassiers, sinds 2012 - tien jaar! - de onheilige drievuldigheid van Dans Dans, om hun grieven om te zetten in grooves. Repetities worden gepland. Nieuwe muziek weerklinkt. Een studio wordt geboekt. En zo ontstond een instrumentale coronaplaat. Niet eentje van contemplatie via isolatie of herontdekt huiselijk welbehagen, geen verstild rapport van monotonie en social distancing. Of misschien deels wel, maar ook veel meer dan dat.

LANDROVERS is het grensverleggend muzikaal uitwisselingsproject tussen N9 muziekpodium Eeklo te België en De Spot Middelburg.

Lekker luisterlijstje Dans Dans

Om alvast in de stemming te komen...