Wegens succes terug in De Spot

De Spot
Datum
Deuren open
20:00 u
Start show
20:30 u
Ticket prijs
v.a. 10.00

Tunesische, Noord-Afrikaanse, Franse en Europese invloeden

Na een meer dan succesvolle speciale editie Songs from the Heart afgelopen maart komt Broua terug naar De Spot. Én de band neemt wederom heel veel fijne (gast)muzikanten mee. 

In vaderland Tunesië speelt Wissem Ziadi, een van de grondleggers van Broua, in één van de populairste bands: Gultrah Sound System. Nu hij in Middelburg woont ontstond het Tunesisch-Nederlands project: Broua, opgericht met zijn vriend, landgenoot en mede-muzikant Tarek Maaroufi.

In de muziek van Broua zijn Tunesische, Noord-Afrikaanse, Franse en Europese invloeden te horen.

Behalve Wissem en Tarek bestaat Broua uit landgenoot Nebil Ben Rejeb (luit) en Franck Normand (klarinet, sax en fluit), Peter Bout (bas) en Slim Mosbah (percussie). Geluid: Mark Nijssen.

b

Nieuwe muziekstijlen

BROUA's muziek is geïnspireerd door hun culturele erfgoed, maar ook door hun ervaringen met het leven in verschillende landen en het ontmoeten van nieuwe muziekstijlen. Hun muziek is een samensmelting van traditionele Tunesische ritmes en hedendaagse klanken, met invloeden uit jazz, rock en wereldmuziek. Volgens Wissem Ziadi: "Het gaat ons allemaal om het creëren van iets nieuws en unieks, terwijl we ook onze muzikale roots eren."