We bouwen een feestje! Kom jij ook?

De Spot
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
6 euro

Zeeuwse coverbands

Onder de naam 'Band on the Run' gaat op 29 september de 1e editie van het minifestival getiteld "De Zeeuwse coverbands" van start. Tijdens en na het corona tijdperk werd het voor de lokale en regionale amateur coverbands steeds moeilijker om ergens een optreden voor elkaar te krijgen. Op diverse locaties worden, met heel veel enthousiasme, jamsessions georganiseerd om de individuele muzikanten (met elkaar) te laten spelen.

Muzikanten vinden het altijd leuk om ergens op te treden en of om (samen) muziek te maken. Ze delen allemaal dezelfde passie oftewel de passie voor muziek en het beoefenen van muziek, maar veel van de muzikanten maken ook deel uit van een (cover) band en willen ook regelmatig met hun band optreden. Het leek ‘Band on the Run’ wel wat om de lokale amateur coverbands en muzikanten, één misschien zelfs twee keer per jaar, op een minifestival te laten spelen, oftewel een terugkerend podium.

Een drietal coverbands spelen, 2 maal 30 minuten, hun eigen cover repertoire tijdens een avondvullend programma. Drie verschillende bands zullen elkaar deze avond, iedere 30 minuten, afwisselen. Een "minifestival" van en voor de coverbands in Zeeland en hun fans. 

band on run2

LINE-UP

RECOVERY
Recovery is een grote feestband van negen man met blazers en twee zangeressen. Zij treden vooral op tijdens grote feesten zoals jubilea, bruiloften en bedrijfsfeesten. Het repertoire bestaat met name uit dansbare popcovers van de afgelopen decennia, met af en toe een rustig nummer tussendoor om even bij te komen. Denk aan nummers van Anouk, Stevie Wonder, The Pointer Sisters en Caro Emerald: er zit voor iedereen wel iets tussen!

BLUES STUFF
Opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Blues Stuff is allang geen onbekende band meer in de bluesscene. Zo stond de band meerdere malen op Bluesroutes in Middelburg en Vlissingen. Blues Stuff speelt op geheel eigen wijze covers van de grootheden uit de blueswereld zoals Stevie Ray Vaughan, Monti Amundson, Freddie King, Buddy Guy, Eric Clapton, Jimi Hendrix, ZZ Top etc. zonder het origineel geweld aan te doen.
 

D-FOUR AND MORE
D-Four and More opgericht in 2010, is een vijfkoppige coverband die zich focust zich op pop, rock & soul. Het repertoire van de band bestaat uit de diverse muziekstijlen. Van vervlogen en voorbije jaren tot aan nu: alles komt aan bod oftewel “EEN MUZIKALE REIS DOOR DE TIJD” van The Spencer Davis Group tot aan The Beatles van J.J. Cale tot aan The Rolling Stones van Amy Winehouse tot aan Stevie Wonder en van Duffy tot aan The Animals
De passie en het enthousiasme van de band zorgt voor een swingend optreden. Van heerlijke meezingers, krachtige dansnummers naar, waar nodig, een intiemere beleving waar D-Four de avond ondersteund met soulvolle klanken. 

c