We bouwen een feestje! Kom jij ook?

De Spot
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
6 euro

Zeeuwse coverbands

Lokale Zeeuwse coverbands in de spotlight; dat is ‘Band on the Run’!
Na een zeer succesvolle 1e editie in september j.l. is het de beurt aan drie andere Zeeuwse bands om De Spot omver te spelen.Verwacht een mooie avond met veel plezier en veel muziekstijlen!

BAND ON THE RUN

Tijdens en na het corona tijdperk werd het voor de lokale en regionale amateur coverbands steeds moeilijker om ergens een optreden voor elkaar te krijgen. Op diverse locaties worden, met heel veel enthousiasme, jamsessions georganiseerd om de individuele muzikanten (met elkaar) te laten spelen.

Muzikanten vinden het altijd leuk om ergens op te treden en of om (samen) muziek te maken. Ze delen allemaal dezelfde passie oftewel de passie voor muziek en het beoefenen van muziek, maar veel van de muzikanten maken ook deel uit van een (cover) band en willen ook regelmatig met hun band optreden. Het leek ‘Band on the Run’ wel wat om de lokale amateur coverbands en muzikanten, één misschien zelfs twee keer per jaar, op een minifestival te laten spelen, oftewel een terugkerend podium.

Een drietal coverbands spelen, 2 maal 30 minuten, hun eigen cover repertoire tijdens een avondvullend programma. Drie verschillende bands zullen elkaar deze avond, iedere 30 minuten, afwisselen. Een "minifestival" van en voor de coverbands in Zeeland en hun fans. 

3

LINE-UP

ONDER NAP
Eind zomer 2021; een naamloze band begint met het opbouwen van hun repertoire. Het repeteren van de nummers gaat soepeler dan het vinden van een goede naam maar uiteindelijk is daar: Onder NAP. 
Deze vijfmansformatie speelt met veel plezier Nederlandstalige popmuziek. Van luisterliedjes tot meezingers & van hits tot onbekender werk. Een muzikale reis door de Nederpopgeschiedenis in Moerstaal: van Boudewijn de Groot naar Doe Maar en van BLØF naar Goldband. Goede sfeer gegarandeerd!

GOLDEN HOURS
Wat kun je verwachten? Soulvolle swingende hits in akoestische jasjes met daarnaast hier en daar een uitstapje naar eigen werk. Ook ontbreekt het niet aan uitstapjes naar onverwachte pareltjes van Nederlandse bodem!
Een kleine greep uit de inspiratiebronnen? Denk aan Aretha Franklin, Chaka Khan, Diana Ross & the Supremes en Matt Bianco. 
Golden Hours relights the fire!

DE CROONE BAND
Muzikanten die als stamgasten vaak te vinden waren in Café-Bar De Croone te Middelburg begonnen met het organiseren van drukbezochte jamsessies in het café. Onder de naam De Croone Houseband traden zij op bij de Rit Voor Molukken. Hierdoor kregen zij, met hun dansbare muziek, meer bekendheid bij het lokale publiek. Het repertoire bestaat uit rock, disco en funk.
Door sluiting van het café werd de naam veranderd in De Croone Band want hun ‘House’ bestond niet meer. Gelukkig is de band wél overeind gebleven!

3