Roosbeef + Pauwel

Datum Do 16 februari 2023
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€21.00 normaal

Eigenaardige en opliftende liedjes in het Nederlands

Roos Rebergen slaagt er met haar band in om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar eigen belevingswereld.

Na vijf jaar van de radar te verdwijnen keerde Roosbeef in 2020 terug naar België en leverde ze met ‘Lucky’ een adembenemend comeback-album af. Helaas was er vanwege de alom bekende reden weinig mogelijkheid om te touren met deze plaat. En dat terwijl live spelen juíst is wat frontvrouw Roos inspiratie brengt.

De concerten die ze tussen de lockdowns door met haar band nog kon spelen gaven zo’n voldoening dat ze zo snel mogelijk weer ging schrijven. Haar Corona-frustratie bleek het ideale recept voor haar songwriting. Dit najaar verschijnt een nieuw album, waarvan de single ‘Arme Slechterik’ het eerste voorproefje is. In deze duistere ballade – de eerste single sinds twee jaar – belicht Roosbeef onze nieuwsgierigheid naar het donkere en geheimzinnige en bewijst ze wederom haar creatieve songwriterskrachten.

Pauwel (voorprogramma)
Al meer dan een decennium baant Pauwel zich, in verschillende gedaantes en wars van alle trends, een weg in de schaduw van de muziekscene. Zijn typerend breekbaar stemgeluid en zijn groot talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult following op, en sinds zijn debuut E.P. op Unday Records vorig jaar lijken steeds meer mensen de weg te vinden naar zijn indiefolk. Volgende lente stelt Pauwel samen met zijn vaste begeleidingsband het nieuwe album Dear voor.