Mix van britpop en surfrock

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
17 euro

Strak, explosief, speels en dansbaar

Het Groningse The Vices brengen een contrasterende mix van britpop en surfrock. Stel je de liefdesbaby van The Strokes en Cage the Elephant voor met een live-energie die doet denken aan de oude Chili Peppers. Met kinderlijk speelplezier en bloedserieuze ambities spelen ze net zo makkelijk strak en explosief als speels en dansbaar. The Vices klinkt rauw en dynamisch, dan weer strak en gepolijst en wisselt tussen energiek en intiem. Beuken of dansen, het maakt niet uit: frontman Floris en zijn allerbeste vrienden blazen je lachend van je sokken! 

 

vices1

Vooral plezier en energie

Sinds het uitkomen van debuutalbum ‘Looking for Faces’ in maart 2021 lijkt alles goed te vallen voor The Vices. De eerste clubtour verkocht meteen uit, Nothing But Thieves vroeg ze mee op tour langs Europa’s grote zalen, ze openden 3 keer voor Kensington in de Ziggo Dome, en grote festivals als Best Kept Secret en Sziget konden worden afgestreept. Omdat de rest van de wereld ook om moet voor de energieke Groningers werden er ook gewoon headline shows in Europa’s kleinste zalen gespeeld, net zo lang totdat de laatste persoon overtuigd is.

Wie The Vices live heeft gezien, weet dat ze altijd al vol vertrouwen - en vooral plezier en energie - spelen, en na zo’n jaar is dat vertrouwen in de band en in elkaar alleen maar gegroeid. Op ‘Unknown Affairs’ kun je dit zelfvertrouwen terughoren. Zowel in tekst als in geluid durft de band keuzes te maken.

 

Bijzonder jaar

2023 belooft een bijzonder jaar te worden voor The Vices. Het in thuisstad Groningen opgestarte ViceFest beleeft dit jaar internationale edities in Londen, Antwerpen en Berlijn, en met een nieuw album op zak speelt de band hun grootste Nederlandse clubshows tot nu toe om vervolgens heel Europa door te trekken. In maart reizen ze af naar de U.S.A. voor het grote Amerikaanse showcasefestival SXSW en shows in New York City.

the vices cccccc

Luisterlijstje om alvast in de stemming te komen