DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
18 euro

Afrofunk & voodoo ritmes

Als je op zoek bent naar een concertervaring die zowel opwindend als inspirerend is, dan is een optreden van de Togo All Stars een absolute must! 

Zoals na de show in de Lima op Lowlands '22 de recensie van 3voor12 luidde: "Togo All Stars zorgt voor een swingende voodootrip. (...) De Togo All Stars moeten het niet hebben van een nummertje of een momentje. De set is als het luxeprogramma van een autowasstraat: je moet het helemaal doorlopen om als gereinigd weer naar buiten te komen. Schuddebillen met een glimlach door de hele wasstraat!".

1

Met invloeden van de high-life uit Ghana en de legendarische afrobeat van Fela Kuti, vormt Togo All Stars een geoliede muzikale machine die garant staat voor een onvergetelijke concertervaring. Op hun nieuwste album "Spirits" brengen ze deze energie en passie tot leven in een collectieve viering van muziek en menselijkheid.

Het krachtige nummer "Zon Kede" (gezongen in de Mina-taal van Zuid-Togo, Benin, Ghana en Nigeria) omarmt het Afrikaanse gezegde: "Om snel te gaan, gaan we alleen, en om ver te gaan, gaan we samen". Dit nummer is een oproep tot actie en beweging, in lijn met het thema van het album. 

 

"Voodoo is our practice"

Voodoosi zeggen zelf dat er eigenlijk geen onderscheid bestaat tussen muziek maken en een religieuze ervaring hebben.

De ritmes, melodieën en chants horen we terug in hedendaagse jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo, waar de Togo All Stars de heftige voodoo percussie combineren met invloeden van James Brown en zo hun eigen voodoofunk creëren. 

 

Agueh Cudjoe, een pionier in de afropunk-beweging uit de jaren zeventig, voegt ook zijn unieke bijdrage toe aan het album. Hij stelt dat dit album voor iedereen toegankelijk is, omdat het alle ritmes van de verschillende goden van het Vodu-pantheon bevat, variërend van afrobeat tot funky highlife. Voorouderlijke percussie en grooves, maar met een serieuze boodschap voor de luisteraar.
 

bartcore

bartcore zal vóór en na het optreden van Togo All Stars de avond aan elkaar draaien met -even dansbare- plaatjes.

bartcore is een muziekliefhebber uit Middelburg die het liefst niet-Westerse-plaatjes draait op vinyl. Lichtvoetige psychedelica en niemendalletjes uit alle uithoeken van de wereld!

1