Harde grooves, explosieve solo's, 60's funk en meer!

De Spot
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
12.50
entoto 2

ZeelandJazz in De Spot. Dansen met je donder!

De Spot

Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo's.

De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een populaire live act. Niet alleen deed de band in de afgelopen drie jaar meer dan honderd optredens, maar werden ze hierbij meermaals vergezeld door muzikale helden, zoals Anton Goudsmit, Candy en Hans Dulfer en Eric Vloeimans. De band voelt zich net zo thuis op jazzfestivals als popfestivals. Zo speelden de mannen op Jazz in de Gracht, Jazz In Duketown, Amersfoort Jazz en Breda Jazz maar ook op Mandala en ESNS én ze tourden in 2021 door het land met de Popronde.

In september 2021 verscheen het nieuwe Power to the Pipo album ‘Spetters’, opgenomen in Studio Wisseloord. De band speelde op releasedag een uitverkochte release show in Merleyn Nijmegen en wordt geregeld gedraaid op NPO Soul en Jazz. Eerder presenteerde Power to the Pipo hun debuutalbum 'Leipe Shit', tijdens hun eigen evenement in de Melkweg: 'Groove Circus'.

power to the pipo

Entoto

Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren ’60. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke show waarbij het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa!

In januari 2023 verschijn het titelloze debuut album op Guitar Globetrotter Recordings.

Line up:

Helen Mengestu – vocals
Million Tewelde – saxophone / aerophone / vocals Joep Pelt – guitar
Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers
DJ de Koning – percussion
Randell Sambo – drums

 

entoto