Explosief, energiek en catchy

DE SPOT | POPAANZEE SHOWCASE
Datum
Deuren open
20:00
Start show
20:30
Ticket prijs
7.50

Double Bill Show

Max Horák en Dési Ducrot, beiden geboren en getogen in Zeeland, maar verhuisd naar de grote stad voor hun muzikale carrière, slaan voor het eerst de handen in één tijdens een double bill show. 

En wel bij ons! Max Horák en Dési Ducrot, beide geboren en getogen Zeeuwen, besluiten op verschillende momenten hetzelfde; verhuizen naar de grote stad en hun muzikale carrière dromen waarmaken. Ducrot verhuisde naar Amsterdam en start haar carrière in 2018 met haar debuutalbum ‘In Too Deep’, en werkt op dit moment aan de opvolger die de naam ‘Smile Like You’ve Never Seen A Woman Before’ moet gaan krijgen. Dat album wordt verwacht in de lente van 2023. Horák ging in 2018 naar Rotterdam om aan het conservatorium de opleiding tot gitarist te volgen. Hij wilde zijn eigen muziek een kans geven en deed dit met succes. Zijn debuut EP genaamd ‘I Know You Know’ is uitgekomen op 2 december 2021 en zijn tweede EP is hierop gevolgd. In 2023 zal Max ook zijn eerste songs uitbrengen welke onderdeel zullen zijn van zijn debuutalbum.

Van beide artiesten komt er dus nieuwe muziek aan. Met een dubbel show willen Ducrot en Horák dit graag samen vieren! Voor Max is het de kans zijn 2e EP te promoten en zijn nieuwe songs live te kunnen uitvoeren en voor Dési is het de perfecte kans promotie te doen voor haar aankomende album. Het idee was dan ook al snel duidelijk. Samen het programma verzorgen tijdens een show in de provincie waar hun roots liggen. Want, Zeeland vergeten doen ze nooit helemaal! Naast dat samen zulke shows doen altijd leuk is, betekent het ook meer en ander publiek. 

Dit concert wordt mogelijkgemaakt door Popaanzee!

max3

Grote ambities

Max Horák is geboren in 1999 en komt uit een klein plaatsje in ZeeuwsVlaanderen genaamd Zuiddorpe. 30 km fietsen naar de dichtstbijzijnde middelbare school. Gelukkig wel met al zijn favoriete bands, artiesten op de koptelefoon. Al op jonge leeftijd (9) begon Max met muziek maken en wilde het liefst optreden en op het podium staan. Tijdens zijn middelbare schooltijd was hij de leerling waar de leraren tijdens school uren niet veel aan hadden, maar als het aankwam op de jaarlijkse bonte avond werden ze gek van hem. Kortom, een plattelandsjongen met grote ambities als muzikant.

max3

Van Max van Rijs naar MAX HORÁK

Op 9 jarige leeftijd ontdekte de ouders van Max zijn muzikaliteit. Zingen op de WC, omdat het daar zo lekker galmde. Zijn vader kwam aanzetten met een gitaar: “begin hier maar eens mee”. Op de middelbare school was hij alleen bezig met muziek en had al snel zijn 1e bandje. The Brightt. Schrijven zat altijd al in de aard van Max. Op 16 jarige leeftijd won the hij met The Brightt diverse bandwedstrijden en werden zelfs bekroond tot Zeeuwse-belofte in 2017. Na het overlijden van zijn vader op 1 oktober 2017 kwam er onder supervisie van Xander Vrienten een EP die in maart 2018 in de spot in Middelburg werd gepresenteerd. Remedy. Het antwoord op het verlies van zijn vader. Datzelfde jaar begon hij aan zijn opleiding als gitarist aan het Rotterdamse Conservatorium. Na 2 jaar van veel schrijven en live spelen voor onder andere artiesten was het moment daar.

MAX HORAK is ontstaan uit de urgentie om energieke muziek te maken en live niet alleen maar op te voeren maar te entertainen. Zijn eerste goede live jaar was 2022. Net na de corona periode speelde hij 22 shows op festivals waaronder Concert At Sea, North Sea Jazz, Vestrock en Bevrijdingsfestival Vlissingen. Daarnaast was hij ook te vinden in de poppodia door het land waaronder Paradiso en Rotown. Kortom een goed debuutjaar. Zijn debuut EP genaamd ‘I Know You Know’ is uitgekomen op 2 december 2021 en zijn tweede EP is hierop gevolgd. In 2023 zal Max ook zijn eerste platen uitbrengen welke onderdeel zijn van zijn debuutalbum. Voor dit album zal Max meer samenwerkingen aangaan. Max wil verder groeien!

Dési Ducrot

De Zeeuws-Amsterdamse Dési Ducrot is terug met een nieuwe sound en nieuwe liedjes. De stijl is te omschrijven als alt-country southern swampy meets 90s Alanis Morissette en Sheryl Crow.

Dési Ducrot (Middelburg 1989) groeide op in Zeeland. Ze is de dochter van oud-wielrenner en psycholoog Maarten Ducrot. Na de middelbare school verhuisde ze naar Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en hield zich bezig met theater en radio.

Op het gebied van muziek is ze autodidact; ze leerde zichzelf piano en gitaar spelen. In haar muziek combineert Dési country en americana met moderne pop en rock, met soms een rauw randje. Begin 2018 kwam haar debuutalbum In Too Deep uit. In datzelfde jaar was ze één van de deelnemers aan landelijk reizend festival Popronde.

De single Strong Hearted Woman verscheen in februari 2020, nét voor de lockdown. Daarna volgden twee singles waarop een americana-geluid overheerste: Atlas en Postcards. Daarnaast werkte ze samen met de Eindhovense singer-songwriter Aidan & the Wild. De nieuwe single No Good sluit weer aan op het geluid van haar debuutalbum.

ducrot

Lijstje om in de stemming te komen...