Humoristische, rauwe hip hop voorstelling

DE SPOT
Datum
Deuren open
18.30
Start show
19.00
Einde show
20.00
Ticket prijs
v.a. 11.00

Lichaamstaal

DIEHELEDING werpt zich met minimale middelen op het romantische balletsprookje 'het Zwanenmeer’. Honderd jaar dansten de grootste ballerina's deze dramatische liefdesgeschiedenis zonder één woord te zeggen: alles via de lichaamstaal. DIEHELEDING vindt lichaamstaal in het #metoo tijdperk onverantwoord en cancelt deze vage communicatievorm ten behoeve van het veiligere gesproken woord. De zwanenprinses Odette en de privileged prins Siegfried krijgen na eeuwen een stem, om woordelijk consent te geven en los te breken uit hun decennia oude rolpatronen.

c

Zware beats

Ondersteund door zware beats en bijbehorende geluidseffecten rapt DIEHELEDING zich met de overtuigingskracht van het Nationale Ballet door het sprookje heen zonder ook maar één keer in elkaars armen te springen.

Maar tijdens de voorstelling sneuvelt door een ongelukkige val alle audio-apparatuur. In een verwoede poging de voorstelling te redden komen de spelers er achter dat er wél beats door de speakers klinken als ze elkaars lichaam aanraken.

 

 

Zo raken de acteurs verstrikt in een moreel dilemma rondom consent.

ZWAANMEER is een humoristische, rauwe hiphop-voorstelling waarin twee spelers al rappend elkaars fysieke grenzen moeten opzoeken om hun verhaal te vertellen. Een voorstelling als aanklacht op consent-loze sprookjes, die tegelijkertijd het grijze gebied van intimiteit in de kunsten laat zien.

DIEHELEDING

DIEHELEDING is een Utrechts muziektheatercollectief dat sinds 2016 voorstellingen maakt met als voornaamste genre hiphop, waarbij we onze eigen teksten schrijven en onze eigen muziek produceren. DIEHELEDING bestaat uit kernleden Steven Ivo, Merel Pauw en Jip Vuik (met als vaste gastspelers- en makers o.a. Dalorim Wartes, Nick Livramento Silva, Marie-Mae van Zuilen en Julie Mughunda).

f