Heerlijke gitaarlicks en dazzling crowds

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
17.50 euro

Hendrix of the Sahara

Vieux Farka Touré, de zoon van de legendarische Ali Farka Touré die bekend staat om zijn heerlijke gitaarlicks en dazzling crowds met zijn snelheid en behendigheid op de gitaar, geeft de beste gitaarspelers in de wereld a run for their money. Deze “Hendrix of the Sahara” komt zaterdag 4 november naar De Spot!

vieux

Mix van Malinese muziek met westerse elementen

Zo vader, zo zoon, moet Vieux Farka Touré gedacht hebben toen hij tegen de wil van zijn wereldberoemde vader Ali Farka Touré in, toch de gitaar oppakte en muziek ging maken. Zijn vader ging gelukkig later akkoord met de beroepskeuze van zijn zoon, getuige de opnames die de Malinese muzikant nog samen met zijn inmiddels overleden vader maakte.

Vieux Farka Touré zet, met wellicht iets meer scheurende gitaarsolo’s, de traditie van zijn vader eervol voort in die prachtig stuwende mix van oorspronkelijk Malinese muziek met westerse elementen. In de loop van de afgelopen negen jaar bracht Vieux Farka Touré niet minder dan zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische superster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten als Dave Matthews.

 

Khruangbin

Met elk nieuw project verbreedt Vieux zijn horizon, omarmt hij nieuwe uitdagingen en versterkt hij zijn reputatie als een van ’s werelds meest getalenteerde en innovatieve muzikanten. 

Het album Ali van Vieux Farka Touré in samenwerking met Khruangbin voelt als een warm bad na een lange dag zweten. Met dit album brengt hij een ode aan zijn vaders muziek.

faure web

Vieux Farka Touré luisterlijst