Maak je klaar voor RITES-fest!

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
10 euro

RITES & friends vieren release nieuwe ep

Maak je klaar voor snelle riffs, scherpe vocalen en vooral een heel goed feest. Zeeuwse hardcorepunk formatie viert de release van hun nieuwe EP ‘No Change Without Me’ en heeft daarvoor een flink aantal muzikale vrienden uitgenodigd. Het resultaat? Een stevige line-up die De Spot nog lang na zal doen roken. 
 

rites2

RITES

DIY, 80’s nostalgia, vinyl en snelle gitaren; dat is Rites. Met drie EP’s en meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland is de tourbus van deze vijfkoppige hardcorepunk-formatie nog lang niet klaar voor de sloop. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers tot Cro-Mags en Turnstile tot Paint It Black komen samen in high energy hardcore met een punkrock-twist. Deze week komt de kersverse EP ‘No Change Without Me’ uit en dat wordt natuurlijk in stijl gevierd tijdens deze release show in De Spot!

TUSKY

Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrockbands: fast & furious but yet very melodic & catchy. De band stond op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross, MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en speelde in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen. Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer (die inmiddels de basdienst waarnam) werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse muziek, een eigen online stripreeks EN natuurlijk met heel veel shows, is Tusky klaar om de wereld te heroveren!

tusky

CHARADES

HARD, melodieus, uitdagend. Charades brengt met hun brutale sound en dynamische liedjes de 90’s naar de moderne tijd. Voor de pandemie stond het drietal nagenoeg ieder weekend vol energie op de podia van onder andere Paradiso, Q Factory, Bibelot en TivoliVredenburg. Wees bereid en dompel jezelf onder in de muziek van Charades. 

charades

DOGMA

Hardcoreformatie DOGMA is ontstaan uit de as van Run Like Hell en heeft dan ook een aantal oud-leden in de bezetting. Vanavond spelen ze hun eerste optreden ooit tijdens de releaseparty van Rites!

Deze hele avond is opgezet in samenwerking met PopAanZee waarmee Rites in 2020-2021 het PopAanZee-Gold (tegenwoordig Academy) traject volgde! 

RITES - FEST luisterlijst