It's time for y'all to meet the Blues Poet.

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
12 euro

"Het leven voelt gewoon eenvoudiger 'on the road'", aldus Nat Myers. De Koreaans-Amerikaanse bluesdichter en troubadour heeft zijn reislust en rusteloosheid weten te vangen in een prachtige debuutplaat genaamd Yellow Peril.

Zowel historische onderwerpen als het leven in een postpandemisch Amerika komen aan bod in dit album vol klassieke maar eigentijdse blues & roots.

 

3

Yellow Peril

Yellow Peril is een term met een aanzienlijk historisch gewicht. De term vond zijn oorsprong in de 19e eeuw en voedde de angst dat de Aziatische cultuur en mensen op de een of andere manier de westerse waarden zouden corrumperen. Via zijn gelijknamige bluesnummer confronteert Myers het onrecht, inclusief de AAPI-haat (Asian American Pacific Islander) die ingebed is na de wereldwijde COVID-19-pandemie. De teksten leggen de nadruk op de uitdagingen waarmee Aziatische Amerikanen worden geconfronteerd.

 

Laat je verrassen tijdens zijn show op 31 januari!

Support: Argabil

Twee rasmuzikanten met elk een schat aan muzikale bagage vonden elkaar in dit unieke samenwerkingsverband. Sjef Hermans (zang en gitaar) en Wissem Ziadi (viool, Oud en zang) spelen een verrassende mix van Americana, Noord Afrikaanse muziekstijlen en meer.

2

Luister de debuutplaat van Myers hier!