Één van de beste Belgische rockbands van het moment!

DE SPOT
Datum
Deuren open
20:00 uur
Start show
20:30 uur
Ticket prijs
12 euro

DIRK. hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen, want iedere rechtgeaarde indie lover heeft veelgeprezen debuutplaat Album en grote doorbraak Cracks in Common Sense in de platenkast staan, toch? DIRK. heeft ondertussen een lijst aan geweldige radiohits en is uitgegroeid tot één van de populairste en tofste (live-)acts van onze contreien.

 

Zoals een toonaangevend magazine schreef na hun show op Pukkelpop: “DIRK. mag zich meten met de beste Belgische rockbands van het moment, en dat hoeft niet te verbazen, want het is er zelf één.”

De twee jaar na Cracks In Common Sense heeft DIRK. gebruikt om nog hechter te worden en het weinige resterende babyvet met chirurgische precisie te verwijderen. De band klinkt op nieuwe plaat Idiot Paradise (nog) gerichter, haalt venijniger uit en gooit tegelijk de deuren open naar nieuw muzikaal terrein. DIRK. is nog altijd nostalgisch en warm als Weezer, edgy als Pixies en Fugazi, en doet er à la 13 van Blur nog een scheut intelligente en bredere internationale sound bij.

2

Idiot Paradise

De plaat Idiot Paradise zag op 3 maart jl het licht en bleek een echte gamechanger voor DIRK.! 

De titeltrack is melodieus as hell en mondt met rotverslavende hooks uit in een woeste coda met gitaren als weerhaken en stuwende drums. De variatie in de overige nummers geeft ons zowel DIRK. zoals we ze kennen en koesteren: punchy, belachelijk catchy en radiovriendelijke gitaarnoise als verschroeiende post-punk met een flinke dosis 90s alternative.

 

Een grandioos album that has DIRK. written all over it.

 

Don't sleep on it en grijp je kaartjes voor deze - nu al - onvergetelijke show!