TINEKE BOER

TINEKE BOER

Tineke Boer is al heel wat jaren een van onze huisfotografen. Van elk optreden weet ze weer prachtige plaatjes te schieten en mooie momenten vast te leggen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze misschien ook voor ons een mooie programma-poster wilde ontwerpen, in het kader van ons posterproject Spotprent (i.s.m. CBK). Ze zei ze gelukkig ja. Zie hier het resultaat. Tineke is getrouwd met Ger, haar lievelingseten is Italiaans en haar grootste hobby, hoe kan het ook anders, fotografie. Lees hier het complete interview.

Na in totaal 35 jaar op een laboratorium in het ziekenhuis te hebben gewerkt, is Tineke nu met pensioen.  Tineke: ‘Ik ben altijd creatief bezig geweest, de laatste 10 jaar vooral als fotograaf. Om meer met mijn hobby te kunnen doen, heb ik drie jaar de Fotoacademie in Rotterdam gevolgd. Het is en blijft een uitdaging, vooral concertfotografie. Je weet niet welke act je te zien krijgt en hoe het licht is, dus wat  het juiste moment voor een foto is. Concerten met veel licht en rook en een enthousiaste band zijn mijn favoriet’, lacht Tineke.

Ze is wekelijks in De Spot te vinden. Daar legt ze momenten vast op de plaat. Bijvoorbeeld van Songs from The Heart, maar ook van BLØF, Springstof en Mamphis Maniacs maakte ze prachtige fotoreportages. Maar er is nog veel meer. Kijk hiervoor eens in onze albums op Facebook.

Tineke is ruim 40 jaar getrouwd met Ger (die overigens ook vrijwilliger is bij De Spot). Samen hebben ze twee dochters en vier kleinkinderen.  Naast fotograferen wandelt en reist ze graag, overigens wel altijd met camera op zak.

Haar grootste droom voor de toekomst is samen met Ger gezond  oud worden en haar grootse ambitie is nog een keer een spraakmakende  foto te maken. Haar eigenaardigheid is volgens haarzelf op de achtergrond willen blijven. Geldt dit niet voor heel veel fotografen?

Wat ze van deze opdracht vond? Tineke: ‘Ik voelde me vereerd. Het is iets nieuws, ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan. Een grote uitdaging dus ook. In mijn fotoarchief ben ik gaan zoeken naar geschikte foto’s en omdat ik interactie tussen muzikanten onderling en met het publiek belangrijk vind,  kwam ik uit op handen. Met behulp van Photoshop is de poster gemaakt. Alle gebruikte foto’s zijn gemaakt in de Spot. Nadat ik wist wat ik wilde, ging het eigenlijk best goed. Erg leuk om te doen. Je zag de poster groeien.’

Meer werk van Tineke zien? Kijk op www.tinekeboerfotografie.nl. Volg haar op Facebook, maar houdt ook vooral onze Facebookpagina in de gaten.

 

 

MAART POSTER