Maandposter - januari 2020

Spotprent

Tim van Kleunen maakte onze maandposter voor januari en de vrije kunstposter. Tim is fotograaf en vrijwilliger in De Spot. En gewoon een hele toffe peer ≧◔◡◔≦ .

Nog niet zo heel erg lang geleden wandelde Tim van Kleunen (22) bij ons binnen. Hij wilde meer ervaring opdoen en zich nog meer specialiseren als concertfotograaf. Of wij een plekje voor hem hadden. Ja, hè hè. Hij schiet iedere keer weer prachtige plaatjes. Tim is als vrijwilliger goud waard. En daarbij is hij ook nog eens een toffe peer. Geen wonder dat we hem durfden te vragen de posters van januari te ontwerpen. Tim zijn grootste droom is meegaan op wereldtournee als bandfotograaf, hij wacht op een telefoontje van Chris Martin of Bono ;-). Hij is single, zijn grootste hobby is - hoe kan het ook anders -concerten bezoeken, hij eet graag pasta, is mega-fan van Coldplay en hij is erg fanatiek. Eigenlijk met alles. En dat vinden we stiekem heel erg leuk aan hem. Meer weten over Tim? Lees hier het complete interview.

Wat doe je? In het dagelijks leven werk ik als verkoper bij Kamera Express in Goes. Naast mijn werk ga ik naar héél veel concerten, ik ben gemiddeld elke maand wel in de Randstad te vinden voor een tof groot concert, en natuurlijk wel vooraan!

Verliefd, verloofd, getrouwd? Single! … dus … ;).

Wat wil je later worden? Later als ik groot ben, wil ik professioneel fotograaf worden. Naast mijn werk heb ik geregeld al klussen, maar het lijkt me erg leuk om dit uiteindelijk voor de kost te kunnen doen.

Wat vond je van de opdracht? Leuk dat jullie mij vroegen! Alhoewel het ook stiekem gewoon best lastig is!

Wat heb je gedaan? In mijn bijna twee jaar als fotograaf bij De Spot heb ik echt duizenden foto’s gemaakt. Ik wilde dan ook iets met deze foto’s doen! Een collage leek mij weer iets teveel voor de hand liggen. Dus het leek mij erg tof gewoon één heel toffe foto te gebruiken als poster. Op de posters wilde ik laten zien wat De Spot is. Je kan er kijken naar een tof concert, of helemaal uit je dak gaan! Dat is wel gelukt denk ik. De eerste foto is gemaakt tijdens  het concert van the Brew, en de tweede tijdens the Memphis Maniacs.

Hoe vond je het zelf gaan? Het uitzoeken was een hele uitdaging! Echt kill your darlings! Ik heb echt heel veel gave foto’s, en ze waren allemaal even vet als maandposter. Over de daadwerkelijke keuze heb ik denk ik heel de kerst zitten denken.

Fotografie zit bij ons in de familie. Op vakantie had mijn vader over zijn ene schouder een fotocamera, over de andere een videocamera. Het duurde dan ook niet lang voor ik mijn eerste camera kreeg. Eerst fotografeerde ik alles wat los en vast zat. Toen ik (weer eens) vooraan bij een concert stond, en ik de eerste nummers de fotografen bezig zag dacht ik: ‘Dit wil ik ook!’ Hierna heb ik bij De Spot aangeklopt, en here we are! Naast mijn foto’s in De Spot maak ik ook geregeld foto’s voor 3voor12 Zeeland. Naast concertfotografie vind ik portretfotografie en straatfotografie ook enorm leuk om te doen.

Droom voor de toekomst? Dat Chris Martin, Dan Smith, Bono, of welke frontman dan ook mij opbelt met de vraag of ik mijn koffer wil pakken, en mee wil gaan als fotograaf op een wereldtournee. Ja, ik weet dat ze dat zelf niet doen en daar een management voor hebben.

Je ambitie? Het lijkt mij dus enorm tof om ooit met een artiest mee op tour te kunnen. Als ik mag kiezen natuurlijk Coldplay. Naast elke avond een tof concert dat je mag fotograferen, kom je ook op andere plekken zoals de kleedkamers net voor de show, waar je als normale fotograaf nooit zal komen.

Hobby’s? Concerten bezoeken! Iedere maand sta ik wel te springen bij een toffe show van een grote artiest in de randstad. En bijna ieder weekend wel in De Spot. Daarnaast, hoe kan het ook anders, fotografie! Ik ga graag met mijn camera op stap om toffe platen te schieten.

Slechtste eigenschap? Pfff, dat is een goeie! Ik denk dat ik heel fanatiek ben als ik iets tof vind. Zodra ik iets zie wat ik leuk of interessant vind zet ik gelijk als een soort obsessie mijn tanden erin. *kuch* Iedere artiest die ik volg, en tof vind. *kuch*.

Lievelingseten? Pasta, en Mexicaans eten! (Maar ook weer niet té spicy)
Favoriete vakantiebestemming? Ik ben inmiddels twee keer in New York geweest, echt een heerlijke stad. Ik houd enorm van die drukte. Overal geluid, en zie je wat. Ik wil nog heel graag een roadtrip doen door Californië, gewoon een maand helemaal weg, heerlijk! Ook wil ik nog heel graag eens naar Japan, en Nieuw - Zeeland.

Meer Tim? Kijk op www.timvankleunen.com.