Zuco 103 + Mete Erker Trio

Datum Za 15 juni 2019
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€15.00 Normaal
€25.00 Combiticket

Zeeuwse Jazzdagen @De Spot

Zuco 103 - de aartsvaders van de Brazilectro en de wegbereiders van de Tropical Bass - staan na 20 jaar nog even goed op scherp. Dit jaar staat voor Zuco 103 in het teken van meerdere nieuwe releases, en een club- en festivaltour. Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds, gecombineerd met dance en dub. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd. Internationaal succes volgde snel, alsook goed ontvangen albums, en samenwerkingen met o.a. Lee 'Scratch' Perry. Anno 2019 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense 'audiostorm', die live nog immer de zalen laat stuiteren van energie.

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland. Hij staat bekend om zijn eigen warme geluid en sterke drive. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren 60.

Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait hij al jaren mee in de top van de Nederlandse scene: van New Cool Collective tot Conny Jansen Danst, van Beef tot ensemble Asko|Schönberg. Daarnaast is hij mede drijvende kracht achter Estafest!, Artvark Saxophone Quartet en leidt hij het Mete Erker Trio