180379

Yori Swart + Luka

Singer-songwriter Yori Swart (25) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, Amsterdamse popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl is opmerkelijk. Ze mengt blues, folk en pop in een aparte finger-picking stijl.

In 2012 maakt ze indruk op Noorderslag, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. 3FM benoemt haar tot Serious Talent, kiest haar plaat tot Album van de Week en zet eerste single I Say Nothing op de playlist. Ook de pers is enthousiast en ze treedt verscheidene malen op in TV shows zoals De Wereld Draait Door.

Ondanks haar nog jonge leeftijd heeft Yori Swart al een paar honderd shows op haar naam staan, zowel solo als met haar band. Zo tourt ze uitgebreid door Nederland, met shows in zalen als een uitverkocht Paradiso, Rotown en Tivoli. Ook optredens op zomerfestivals als Oerol, Paaspop en Lowlands prijken op haar CV en is actief buiten de landsgrenzen. Ze speelt in Engeland, Marokko en Denemarken, Amerika en is een van de headliners van het European Music Festival in Vietnam alvorens in Nederland als voorprogramma op te treden voor o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.

Support: Luka
Songwriter Luka (Lisa Lukaszczyk) schrijft eigenzinnige indiepop geïnspireerd door Feist, Sylvan Es so en Bon Iver. In 2014 bracht ze met band haar debuut EP Change of Seasons uit onder eigen beheer. Zo stond Luka in Paradiso Tolhuistuin, Where The Wild Things Are en Noorderzon. Momenteel is ze bezig met de voorbereidingen van haar tweede EP 'Welcome, Generation Everything.' Deze is opgenomen in Studio Joneski en wordt in februari 2018 uitgebracht.

VOORVERKOOP: €10.00 NORMAAL, €8.50 STUDENT
AVONDKASSA: €11.50 NORMAAL, €10.00 STUDENT

vr 09
mrt 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30