104825

Wouter Hamel + To Twelve

Wouter Hamel komt naar Middelburg!

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel tien jaar lang aan de weg. Op het debuut Hamel (2007) brak hij door als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Het komende vijfde album AMAURY is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe.

Hamel werkte op AMAURY samen met producer Andy Platts van de band Mamas Gun. Op AMAURY bewijst Hamel dat er binnen de meest uiteenlopende contrasten harmonie en troost te vinden is. Eenvoud wordt gesofistikeerd en stuurse emoties verzoenen zich met verslavende grooves en melodieën.

In de wereld van AMAURY strooit Hamel vrijuit met zijn inspiratiebronnen en observaties: in de vorm van het pakkende popliedje "Hey Now", swingende soul op "Daggers & Smiles" of een klassieke pianoballade "Amaury". "Shackled" het eerste a-capella liedje uit de pen van Hamel stopt gevoelens als angst en vertwijfeling in een tongue-in-cheek jasje. "Lucky Day", met een sterrenrol voor gitarist Rory Ronde, mijmert over het geloven in een god.

Voorprogramma To Twelve

Vermeng een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles, stop deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Met country en folky invloeden weten de muzikanten van To Twelve zich te plaatsen in een genre waar meerdere soorten muziek met elkaar versmolten zijn. Je kunt het gerust een nieuw genre noemen: dromerige countrypop met een rauw randje.

Tickets: € 15,- / student scholier 14.50. Prijzen zijn exclusief 1 euro servicekosten. Avondkassa: € 17.50 / student 16.00

za 07
okt 2017
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30