Winterspelen: Global Charming -I AM OAK - Pip Blom - Broken Brass

Datum Vr 19 november 2021
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€15.00 Normaal

Global Charming, I AM OAK (solo), Pip Blom, Broken Brass

We hebben Winterspelen al in alle soorten, maten en data gehad. Maar nu het summum: we maken er gewoon een compleet indoor festival van. Dus in plaats van één concert krijg je er nu een heel festival voor terug.

Naast hele fijne optredens door ons vernieuwde gebouw restylen ons podium om jou een wollige, warme winteravond te bezorgen. Met koek en zopie.

I AM OAK
Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult.

Die denkwijze komt ook fraai tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam laverend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen, ergens op dezelfde golflengte opererend als bijvoorbeeld Bill Callahan, Sufjan Stevens, Red House Painters en Low.

Pip Blom
Met slechts een paar nummers op haar naam wist de 20-jarige Pip Blom uit Amsterdam zich in 2016 in de kijker te spelen bij zowel binnen- als buitenlandse pers. Haar nummer 'Hours' werd gedraaid door BBC Radio 1 en werd ze door het Britse muziekblad NME ‘The Dutch Courtney Barnett’ genoemd. Daarna kwam elke single van haar meteen op de A-list van BBC 6 te staan. Mooi begin van je carrière, toch? Maar Pip liet het hier niet bij en maakte veel meters met haar eigen live-band.

Met haar langverwachte d buutalbum ‘Boat’ onder de arm en optredens op o.a. Glastonbury (!!!) Lollapalooza Berlin en Reading/Leeds Festival is de band onderweg om de nieuwe indie darling van Nederland te worden.

Global Charming
Alleen al de bandnaam is fijn. Global Charming. Een vierkoppige postpunkband uit Amsterdam die naar eigen zeggen met de muziek ‘de banaliteit van het dagelijkse leven bezweert.’ De single Soft Fruit is een puik stukje postpunk met een kleine knipoog naar Talking Heads.

De luisteraar overkomt vooral een verfrissende gijzeling door een verzameling geniepige melodieën die zich als een losgeslagen kudde oorwurmen vastbijt in de trommelvliezen. Dus die verveling omzetten naar iets plezierigs, dat lukt de de vier muzikanten behoorlijk. Ze timmeren weliswaar nog niet zo heel lang aan de weg, maar lieten in het afgelopen jaar al duidelijk blijken dat muzikale plezier uit te stralen tijdens een live-optreden in een volgepakte zaal op Le Mini Who?, het satelliet-festival van Le Guess Who?. Plezier waar we als nieuwe luisteraar waarschijnlijk nog veel van gaan meemaken, zo is onze voorspelling afgaande op de track die je hieronder hoort.(The Daily Indie)

Broken Brass Ensemble
Het 9-koppige brass ensemble komt met nieuwe zanger Isaac McCluskey naar Volt.

Tijdens de clubshow presenteren ze de Nieuw-Zeelandse zanger en trombonist Isaac McCluskey. Bekend van o.a. KNARS (etand) en Roots Rising. Op het podium zal zijn rocknroll mentaliteit het randje van – de 9 man sterke – Broken Brass een gevaarlijk stuk scherper maken.  Broken Brass is next level brass music. Energiek en explosief. Ze mixen de aanstekelijke brass sound met de flow van hiphop, de drive electro-punk en de energie van rock ‘n’ roll. ‘Guitars go to 10, horns go to 11!’ Nieuwe singles en clips coming up!

Met meerdere uitverkochte clubtours in Engeland én uitverkochte shows in Nederland tijdens de vorige tour is het glashelder: Broken Brass blaast iedereen omver.