Snelle, Bas de Meijer, Skiggy Rapz & more

Datum Vr 24 mei 2019
Deuren open / Start show 19:30 / 20:00
Tickets
Tickets
€8.50 Normaal
€10.00 Avondkassa

Vette bak hiphop

Vette bak hiphop, een hele avond lang, gehost door Bas de Meijer in De Spot! We beginnen direct goed met Snelle, daarna trekken Bas & Skiggy Rapz, Young Villian, Jéno, Cyclo B en DJ Vindictiv de avond in hoog tempo door.

SNELLE
Lars Bos – oftewel Snelle – ging als een speer toen zijn 101Barz wintersessie in januari 2018 op het internet verscheen en binnen enkelen maanden 1,5 miljoen views kreeg. Met een 101Barz Trophy op zak releasde hij o.a. 'Lieve Jongens EP' en werd hij benoemd tot een van de ‘Artiesten die je in 2019 in de gaten moet houden’ door Radio 538. Met de steun van grote hiphop platforms als Puna en FunX is hij klaar om over te nemen. Get ready for harde lines en melodieuze zanglijntjes met een hoog meezing gehalte!

BAS DE MEIJER
Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de hiphop scene. Onder zijn vorige alias, BDM, won hij diverse prijzen en er volgden vele optredens.
In 2018 is het tijd voor een nieuwe en frisse start en besluit hij verder te gaan onder zijn eigen naam Bas de Meijer. Bas is een muzikalere weg ingeslagen door met een complete liveband te spelen: de BDM Live Experience. Zijn ontwikkeling werd beloond met een selectie voor Popaanzee Gold, waar Skiggy Rapz zijn coach is.

YOUNG VILLIAN
Vincent Lawrence (a.k.a. Young Villian) geboren en getogen in de Verenigde Staten en woont al meer dan 12 jaar in Nederland. Als klein jongetje begint hij al met het schrijven van lyrics en rhymes en is hij al zeer muzikaal getalenteerd. Hiphop en rap interesseren hem het meest en artiesten die Young Villian destijds als inspiratiebron zag, beïnvloeden vandaag de dag nog steeds zijn muziek. Met zijn unieke Amerikaanse sound wilt hij als artiest maar al te graag de rapscene veroveren.

JÉNO
Rapper / Producer Jéno maakte deel uit van een formatie genaamd 'Vierus' waarmee hij op radio en tv en verschillende clubs in binnen- en buitenland verscheen. Deze mooie maar stormachtige periode eindigde in 2007 ..., een periode waarin hij veel heeft geleerd over vriendschap en de ins en outs van de muziekindustrie. Sindsdien kocht Jéno de benodigde studio-apparatuur en leerde hij produceren. Hij heeft nu alle creatieve vrijheid waar hij vanaf dag 1 op hoopte!

CYCLO B
Cyclo B is een  rapper uit Middelburg die al een geruime tijd aan de weg timmert. Het jaar 2018 is een stijgende lijn geweest voor Cyclo B. Na een aantal singles uitgebracht te hebben werd het tijd voor zijn eerste project. De EP Ruwe Diamant bevat zes tracks met samenwerkingen met Alex Euro, Glotsz, Bensco & Lil Cyclo. Ook dit jaar heeft Cyclo B al meer releases uitgebracht dan we gewend van hem zijn en lijkt het erop dat hij harder dan ooit gaat!

DJ VINDICTIV
DJ Vindictiv oftewel Chris Smith (1978) werd begin jaren ’90 verliefd op het scratchen en mixen dat zo’n belangrijk onderdeel is van hiphopmuziek.
Op zijn 15e kocht ie zijn eerste draaitafel. Vier jaar later haalde hij de finales van de Nederlandse Kampioenschappen DMC (Disco Mix Club). Een belangrijke volgende stap voor DJ Vindictiv was de tijd met DJ Grazzhoppa’s DJ Big Band, waarmee Vindictiv optrad op onder meer Lowlands, Jazz Middelheim en Roskilde. DJ Vindictiv draait de beste platen tussen de optredens gedurende de hele avond voor jou.