Roosbeef + Figgie

Datum Do 15 oktober 2020
Deuren open / Start show 21:00 / 21:30
Tickets
Tickets
€17.00 Normaal
€15.50 Student
Voorverkoop
€18.50 Normaal
€17.00 Student

Uitverkocht

Dit concert is uitverkocht.... maar hoera! Er komt een extra show om 19.00 uur!

 

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met  Lucky, het vierde studioalbum.

Roos ging terug naar Antwerpen. Ze raapte haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly), maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal).

Met ‘Lucky’ levert Roosbeef een complete plaat af en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel.

Roos Rebergen is sinds 2008 actief als Roosbeef, een wonderbaarlijk afgebakend universum waarin ze het weefsel van de Nederlandse taal en de popmuziek inricht volgens haar eigenzinnige golflengte. Sinds haar doorbraakalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten verrast en verwondert Roosbeef met droogkomische liedjes die niet volgens conservatieve koerslijnen voortbewegen, maar juist die vreemde zijroutes en olifantenpaden bewandelen. Op de twee platen die volgden, Omdat Ik Dat Wil en KALF, handhaaft Rebergen de kunst om nieuw inzicht te blazen in zelfs de meest gangbare levensthema's.

Figgie (support)
Het komt niet vaak voor dat Nederlandstalige indie songs verrassend internationaal klinken. De Utrechtse band Figgie verovert er steeds meer harten mee. In het authentieke, verfrissende geluid van de band resoneert de DIY-mentaliteit waardoor de band zich heeft laten inspireren vanuit de skatescene.

Je hoort in de muziek van Figgie een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra, Foals en Eefje de Visser. Zo bijzonder als deze vier inspiratiebronnen samen klinken, zo klinkt het ook echt. Samen met het publiek veroverde de band eerder al de Popronde, Noorderslag en poppodia in alle windrichtingen.