Roosbeef + Figgie

Datum Vr 13 mei 2022
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€17.00 Normaal
€15.50 Student
Avondkassa
€18.50 Avondkassa

Wonderbaarlijik

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met  Lucky, het vierde studioalbum.

Roos ging terug naar Antwerpen. Ze raapte haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly), maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal).

Met ‘Lucky’ levert Roosbeef een complete plaat af en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel.

Roos Rebergen is sinds 2008 actief als Roosbeef, een wonderbaarlijk afgebakend universum waarin ze het weefsel van de Nederlandse taal en de popmuziek inricht volgens haar eigenzinnige golflengte. Sinds haar doorbraakalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten verrast en verwondert Roosbeef met droogkomische liedjes die niet volgens conservatieve koerslijnen voortbewegen, maar juist die vreemde zijroutes en olifantenpaden bewandelen. Op de twee platen die volgden, Omdat Ik Dat Wil en KALF, handhaaft Rebergen de kunst om nieuw inzicht te blazen in zelfs de meest gangbare levensthema's.

Figgie (solo)
Het komt niet vaak voor dat Nederlandstalige indie songs verrassend internationaal klinken. Figgie verovert er steeds meer harten mee. In zijn authentieke, verfrissende geluid resoneert de DIY-mentaliteit waardoor hij zich heeft laten inspireren vanuit de skatescene.

Je hoort in de muziek van Figgie een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra, Foals en Eefje de Visser. Zo bijzonder als deze vier inspiratiebronnen samen klinken, zo klinkt het ook echt. 

 

REEDS GEKOCHT TICKETS VAN VERPLAATSTE CONCERTEN ROOSBEEF GELDIG OP DEZE AVOND!