Rats on Rafts

Datum Vr 21 januari 2022
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€14.00 Normaal

Verplaatst naar 27 mei

De show van Rats on Rafts kan deze week helaas niet doorgaan vanwege gesloten deuren. Wel hebben we in overleg met de boeker een nieuwe datum gevonden: vrijdag 27 mei 2022. Jouw tickets blijven geldig.  Mocht je toch liever je tickets retourneren en een terugbetaling ontvangen; lstuur een e-mail naar willemien@despotmiddelburg.nl. Er zijn nog kaarten voor 27 mei!

----

De Rotterdamse band Rats on Rafts heeft op 29 Januari hun nieuwe album getiteld Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths uitgegeven. In Nederland verscheen deze op het eigen Kurious Recordings en internationaal bij Fire Records. Het psychedelische post-punk conceptalbum, een muzikale cyclus, werd dan ook in binnen- en buitenland goed opgepakt. Het Nederlandse muziekblad Oor noemde het album het “Magnum Opus” van de band waar het Britse the Quietus concludeerde “This is a brilliant record”.

Waar het pakkende new wave debuut album The Moon Is Big in 2011 in Nederland op programma’s als DWDD en 3FM aandacht kreeg, zorgde het gruiziger psychedelische tweede album Tape Hiss in 2015 voor een internationale samenwerking met het Britse Fire Records. Zo werd in de jaren die volgden wereldwijd getoerd. Met optredens op Liverpool Psych Fest (UK), Best Kept Secret (NL), Reperbahn (DE),  Motel Mozaique (NL) Levitaiton (FR), WOS (SP) en Glastonbury Festival (UK). Na een samenwerkingsalbum met De Kift in 2016 besloten Rats on Rafts een eigen analoge studio te starten in Rotterdam (Kurious Recoring Studio). Een studio waar uitsluitend op bandrecorders analoog gewerkt wordt. Het eerste resultaat kwam met de single versie van Where Is My Dream? in 2019

In de eigen Kurious Recordings studio werd vervolgens in compleet isolement een half jaar lang keihard gewerkt om het nieuwe album af te maken. In September van vorig jaar verscheen de eerste single Tokyo Music Experience, een nummer dat ontstaan is na een tour met Franz Ferdinand door Japan in 2018. “Diep onder de indruk van onze tijd in Tokyo was het moeilijk terug te zijn in Nederland. Alle impressies bleven muurvast als een bonk energie boven ons zweven. Op een dag explodeerde die en daaruit ontstond Tokyo Music Experience. Vanaf dat punt konden we het gevoel aan- en uitzetten” 

Vanwege de pandemie was het nog niet mogelijk om veel live shows te spelen omtrent het nieuwe album. Er werden veel sessies gedaan zoals een 2 Meter Sessie, Eurosonic/Noorderslag, 3voor12/3FM, Left Of The Dial, Quarantalks. Zodoende ontstond het idee om samen met het videobedrijf A Small Production Company, dat sinds de release van Powder Monkey  (2014) de videoclips van de band maakt, om een interdiciplinaire film te maken, waarin het nieuwe album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths integraal live gespeeld zou worden. Deze film getiteld Visions Of Chapter 3 werd in Juni opgenomen in TivoliVredenburg, is kort als stream aangeboden en vervolgens in verschillende bioscopen vertoond.  

Op 14 oktober verscheen de nieuwste single Osaka, een ode aan het bliksembezoek wat Rats on Rafts bracht aan de stad in 2018. Vlak na het schrijven van het album werd het nummer al snel opgenomen in de live set. De bijzondere videoclip is een excerpt uit de live muziekfilm Visions Of Chapter 3, gearrangeerd op een manier die het beste uit video en live performance combineert. 

(Oor)

“Leefde John Peel nog maar. Hij had ‘The Rise And Fall Of The Plague’ drie keer achter elkaar in zijn radioshow gedraaid”“Leefde John Peel nog maar. Hij had ‘The Rise And Fall Of The Plague’ drie keer achter elkaar in zijn radioshow gedraaid”