PopMonument Veere ft. Daan + Blaudzun

Datum Za 10 juli 2021
Deuren open / Start show
19:00 /
Tickets
Tickets
€29.50 Normaal
€59.00 Duo

Uitverkocht

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, maakt de eerste stap buiten Brabant en landt op zaterdag 10 juli in het pittoreske stadje Veere. PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom. Het festival neemt de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen door Veere, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. Centraal in Veere staat de Grote Kerk Veere. Met Blaudzun en DAAN zijn de headliners van het festival bekend. Ook Meskerem Mees, The Indien, Amy Root, Karel en The Vices (solo) staan op het programma.

PopMonument Veere is een Testen voor Toegang evenement. Dat betekent dat je een negatieve coronasneltest (niet ouder dan 40 uur) of een volledige vaccinatie nodig hebt om binnen te komen. Gelukkig biedt dit ook een heleboel voordelen. Er hoeft binnen de locaties van het festival geen afstand gehouden te worden. Je mag dus vrij bewegen en dansen! Ook kun je rustig je biertjes halen bij de bar en bepaal je zelf welke concerten je die avond gaat zien. Verwacht op het festival geen ‘volle bak’. Wanneer je toch nog wat afstand wilt houden, is daar genoeg ruimte voor.

Vlaming DAAN verzorgt de openingsshow van het festival in de Grote Kerk Veere. Bezoekers ontdekken hierna het historische stadje van Veere op een diversiteit aan kleine locaties. Dit programma wordt later bekendgemaakt. Het slot is aan Blaudzun die met een bijzondere semi-akoestische show komt spelen in de Grote Kerk Veere. Hij gaat de samenwerking aan met kunstenares Mirjam Debets. Zij is visual artist en maakte al werk voor o.a. TivoliVredenburg. Debets verzorgt indrukwekkende projecties tijdens de show van Blaudzun.

De Spot en Grote Kerk Veere
Poppodium De Spot in Middelburg is betrokken bij de programmering en marketing van PopMonument Veere. Het is voor het poppodium en de betrokken vrijwilligers bovendien een mogelijkheid om in deze tijd op een andere Zeeuwse plek mee te werken aan een muziekfestival. Grote Kerk Veere is de hoofdlocatie tijdens PopMonument. De kolossale kerk opende vorig jaar haar deuren als Experience en cultuurpodium en is het kloppend hart tijdens het festival

PopMonument Veere 10 juli 2021
PopMonument Veere wordt mede mogelijk gemaakt door Grote Kerk Veere, gemeente Veere, Toeristische Impuls Veere, Poppodium De Spot, Fonds Podiumkunsten, Kunstloc Brabant, Frits-Lensvelt stichting, VSBfonds, stichting Monumentenbezit, Cultuurfonds Zeelandia, Prins Bernard Cultuurfonds en HZ-Cult.