PEER + The Lighthouse

Datum Vr 12 april 2019
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Voorverkoop
€8.50 Normaal
€6.00 Student
Avondkassa
€10.00 Normaal
€8.50 Student

Je hebt het als inwoner van Zeeland niet kunnen missen: sinds 2014 broeit er iets in Middelburg, de thuisbasis van PEER. Het viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop.

Jonge honden maar al lang geen groentjes meer. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. De release van debuut-EP Mad For It! (2017), waarvoor wordt samengewerkt met producers Huub Reijnders en Peter Slager (BLØF) brengt de band langs de nationale TV en radio (onder meer DWDD, NPO Radio 2, NPO 3FM).

De single I Dont Wanna wordt zelfs uitverkoren voor de wereldwijde Mercedes AMG campagne met autocoureur Lewis Hamilton in de hoofdrol.

Vele shows waaronder een bomvol festivalseizoen en de Cavern Club in Liverpool volgen en als klap op de vuurpijl reist de band eind 2017 af naar India, waar ze door een uitzinnig publiek worden ontvangen.

Begin 2018 laat PEER opnieuw van zich horen Met het energieke You Can Count On Me To Let You Down en het zomerse Bird. De stijlvolle band toont hiermee een enorme groei sinds Mad For It! met veel variatie en een sterk gevoel voor melodie en sound.

De single Carousel (oktober 2018) vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die niet mét en niet zónder elkaar kunnen. Een song waarin PEER zich blootstelt en zich van hun kwetsbare kant laat zien. Met Carousel kondigt de band tevens hun debuutalbum aan: 'Laughing About It Is Far More Exciting' dat 1 februari 2019 uit is gekomen. Met dit album is PEER klaar voor het grote publiek, maar dat wisten we hier in Middelburg natuurlijk al lang.  

The Lighthouse (support)
Frisse, dansbare popsongs. Dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense indiepopband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.