Onias Landveld - Wortels en Cassave [BAM]

Datum Vr 23 oktober 2020
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€5.00 Normaal (incl. 1 drankje per ticket)

Black Achievement Month

UITVERKOCHT

Terwijl het fundament van verhalenverteller Onias Landveld in de jungle van Suriname ligt, zitten zijn wortels in de Nederlandse bodem. In een mix van theater, spoken word, poëzie en proza vertelt Onias hoe het is om tussen twee werelden, vier culturen en zes talen te leven. In Wortels en Cassave neemt hij de kijker mee van 1753 naar het nu en vertelt hij over thema’s als ras, melanine en identiteit. Een voorstelling die je laat lachen en laat huilen, maar die vooral verbindt.

Onias won in 2015 won hij de Van Dale Spoken Awards voor Storytelling. Van 2017 tot 2019 was hij de Stadsdichter van Tilburg. In de jaren daarna ontwikkelde hij zijn ambacht, wat resulteerde in Wortels en Cassave. Een solo voorstelling over identiteit, slavernij, assimilatie en de positie van een zwarte man in Nederland.

In Wortels en Cassave weeft hij moeiteloos verhalen, theater en spokenword samen tot een boeiend geheel. Onias heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen voor het Nationaal Archief en diverse musea. Hij doceert ook storytelling aan de Radboud Universiteit in Nederland. Als artiest trad hij op in Ghana, Nigeria, de Caraïben en verschillende delen van Europa.

Deze voorstelling is onderdeel van de Black Achievement Month.
De Black Achievement Month (BAM) is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt in verschillende grote steden in het land. Sinds vorig jaar vinden ook in onze provincie diverse activiteiten plaats. Een rijk programma met bijzondere exposities, performances, films, voorstellingen en educatieve activiteiten om samen gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht te brengen. Neem een duik in ons Zeeuwse programma en laat je inspireren!

Partners Black Achievement Month wordt in Zeeland georganiseerd door ZB, Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van FOUR FREEDOMS Door Het Jaar Heen. In samenwerking met NiNsee, Gemeente Middelburg, Zeeuws Archief, Keti Koti Zeeland, UCR, muZEEum, De Drvkkery, De Oostkerk, Schuttershof, Cinema Middelburg, HZ Cult en Popaanzee.