209597

Mothers Finest

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother's Finest is niet makkelijk!

Het dichtst wat in de buurt zou komen is "een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt." Joyce "Baby Jean" Kennedy, Glenn "Doc" Murdock, Jerry "Wyzard" Seay, Gary "Moses Mo" Moore, John "Red Devil" Hayes en Dion Derek vormen Mother's Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother's Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother's Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

De band ontstond in de jaren ?70 en werd opgericht door het zangersechtpaar Joyce Kennedy en Glenn Murdock. Het self-titled debuutalbum uit 1972 is maar kort rondgegaan. Het tweede self-titled album uit 1976 daarentegen werd door zowel fans als muziekkenners als hun beste album beschouwd. Tegenwoordig is het zelfs een collector?s item.

De doorbraak kwam na een optreden in het Duitse programma Rockpalast. De band werd steeds vaker gevraagd voor festivals en concerten in Europa. In 2011 werd de groep opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame.

In 2015 bracht de band voor het eerst sinds 2003 een nieuw studio album uit bij hun nieuwe Europese platenmaatschappij SPV/Steamhammer. Dit is tevens het laatste album dat de band uitbracht. De muziek wordt omschreven als een mix van pop, rock, funk en soul.

**TICKETS VOORVERKOOP: €35,- (incl. servicekosten)
AVONDKASSA: €37,-

TICKETS KOOP JE HIER: https://www.ticketmaster.nl/event/222015**

vr 03
aug 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30