Michelle David & The Gospel Sessions + Paul van Kemenade's Hammond Sandwich

Datum Vr 14 juni 2019
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€15.00 Normaal
€25.00 Combiticket

Zeeuwse Jazzdagen @De Spot

Michelle David & The Gospel Sessions
Onno Smit en Paul Willemsen ontdekten Michelle David toen ze op zoek waren naar een vocalist voor Lefties Soul Connection. De rollen draaiden om en nu gaat het al jarenlang om de ongelofelijk soulvolle stem van de Amerikaanse gospelkoningin. The Gospel Sessions Vol. 1 was een introductie, gravend naar de oorsprong en essentie van gospel, met toevoeging van een nieuwe, minimale aanpak. De ruigere doch kwetsbare Volume 2 wiste alles wat je over het genre dacht te weten en veroverde alle festivals. Met Volume 3 zetten Michelle David & The Gospel Sessions stevig in op Europa.

Paul van Kemenade's Hammond Sandwich
Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel, laat staan twee hammondorgels , bespeeld door de twee toporganisten Carlo de Wijs (toerde met o.a. Candy Dulfer, Rhoda Scott, Metropole Orkest, Gary Brooker) en Arno Krijger (speelde met o.a. Billy Hart, Jesse van Ruller, Nils Wogram, Toine Thys e.a.). Samen met altsaxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Kijkend naar de namen van de musici zou je Hammond Sandwich een Brabantse all-star band kunnen noemen. Paul van Kemenade  (Boy Edgar Prijs 1998/99) behoort sinds de jaren zeventig tot de belangrijkste altsaxofonisten van Nederland en heeft aan zo’n 60 LP en CD’s  zijn medewerking verleend waaronder 30 stuks onder eigen naam. Hij viert dit jaar 2017 zijn 40-jarige muzikanten-jubileum en het 25 jaar bestaan van ‘zijn’ festival Stranger than Paranoia. Trompettist Jeroen Doomernik kennen we van de groep VLEK en als leider van het Brabants Jazz Orkest. Allround drummer Chris ‘Buckshot’ Strik tourde onder meer met zangeres Dee Dee Bridgewater, Jan Akkerman, Deborah Brown, Mark Murphy e.a. en staat bekend om zijn tomeloze drive op het slagwerk.