MEROL + The Kik [PopMonument M'burg]

Datum Za 16 juli 2022
Deuren open / Start show
20:00 /
20:00
Tickets
Tickets
€26.50 Ticket Veere
€32.50 Ticket Middelburg
€55.00 Combi-ticket Veere + Middelburg

MEROL + The Kik in De Spot!

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument vorig jaar in Veere landt het festival opnieuw in Zeeland met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival je mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. In De Spot MEROL en The Kik!

MEROL
MEROL (Dordrecht, 10 februari 1991) is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres en songwriter Merel Baldé. Na haar doorbraak in 2018 met de single Lekker Met De Meiden ging MEROL als een speer. Zo verkocht ze begin 2019 razendsnel vier keer Paradiso uit en volgde er een uitverkochte clubtour door Nederland en België. Als kers op de taart won ze aan het eind van dat jaar met Hou Je Bek En Bef Me de 3voor12/3FM Song van het Jaar Award.

Haar debuutalbum ‘Troostprijs’ verschijnt op 15 april 2022 in samenwerking met Universal Music. Het is een frisse, eigenzinnige popplaat met muziek die je troost. Troost bij angst om te mislukken, om buiten de boot te vallen, bij fomo maar ook bij perfectionisme. De plaat is een ode aan alle laatbloeiers en buitenbeentjes. “Trek je niets aan van de verwachtingen van anderen en leg je eigen lat. Geef mij die Troostprijs maar.” aldus MEROL.

Troostprijs is een hedendaagse popplaat op z’n MEROL’s: eerlijk, empowerend en sexy. Naast de hit ‘vol’ bevat het album ook de singles ‘patronen’ en ’gemengde signalen’.

The Kik
Neerlands bietband The Kik is geen onbekende. Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Ries Doms, Arjan Spies en Paul Zoontjens vormden The Kik na het uiteenvallen van andere bands en laten zich inspireren door muzikale helden uit de jaren ’60. In het voorjaar van 2011 maken ze met hun debuutsingle My Eyes Are Still Dry veel indruk bij DWDD, waar ze later ook huisband zullen worden.

In 2012 treedt de band op bij Noorderslag en datzelfde jaar brengen ze hun debuutalbum uit. Met het debuutalbum Springlevend weet The Kik zich te profileren als Nederlandse beatband, met veel aanstekelijke liedjes zoals Simone en Springlevend. In 2014 brengt de band haar tweede album genaamd 2 uit, met allemaal zelfgeschreven nummers en maken ze het openingsnummer van de film Toen Was Geluk Heel Gewoon. Wanneer The Kik bij Giel op de 3FM Speelplaats het nummer In Your Arms van Chef Special vertaalt tot Schuilen Bij Jou, gaat het nummer viral en verkrijgt het een vaste plaats in de setlist. In 2012 werkte The Kik al samen met Armand voor het nummer Want Er Is Niemand (En Nou Ik), in 2015 maken ze in samenwerking het album Armand & The Kik. In 2020 brengt The Kik het nieuwe album Jin uit, waarbij ze een nieuwe sound laten horen met synthesizers.

Check de complete line-up HIER.

Kaartverkoop
Voor een dagticket Veere betaal je 26,50 euro en voor Middelburg 32,50 euro. Er zijn ook een beperkt aantal combitickets beschikbaar voor 55,00 euro.

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Poppodium De Spot, Erfgoed Zeeland, provincie Zeeland, gemeente Middelburg, gemeente Veere, Toeristisch Impuls Veere, BNG Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Grote Kerk Veere, SOUNDZ, Lyfter, Hotel Zeezicht en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.