181464

Mathias Eick i.s.m. Muziekpodium Zeeland

Met trots kondigen wij onze nieuwe samenwerking aan met Muziekpodium Zeeland. Een reeks mooie concerten hier in De Spot! Met vanavond: Matthias Eick Quartet.

De Noorse trompettist Mathias Eick is een ongelooflijke en onnavolgbare muzikant. Niet alleen kan hij zich op trompet met de besten meten, en passant speelt hij ook vibrafoon, contrabas, piano en gitaar, alles wat nodig is om het geluid te vervolmaken, onder meer op platen van Chick Corea en Jon Balke.

Als multi-instrumentalist is hij ook een van de gangmakers achter de fameuze prog-rock-big-band Jaga Jazzist, een weerbarstige jazz-formatie, die festivals als Lowlands zonder problemen plat weet te spelen.

Inmiddels heeft hij een respectabel aantal cds uitgebracht op het prestigieuze ECM-label, waarbij zeker het album The Door uit 2008 een klassieker is. In april 2018 verschijnt het nieuwe album Ravensburg, waar op deze tour ongetwijfeld het nodige van te horen zal zijn.

Hoewel zijn muziek inderdaad noordelijk en introspectief klinkt, is daar altijd die ingehouden swing en dynamiek en zucht naar avontuur en experiment, waarbij alles volstrekt natuurlijk en vanzelfsprekend klinkt.

In april 2016 speelde hij ook bij MuziekPodium Zeeland in Schuttershof. Veel van de mensen, die daarbij waren, vonden dit met afstand het beste concert van het jaar.

Voldoende reden om met de nodige verwachtingen naar dit concert uit te zien.

zo 08
apr 2018
Open: 
16:00
Aanvang: 
16:30