214760

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III, volgens 3voor12/VPRO één van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten, is in 2019 eindelijk weer te bewonderen in de Nederlandse clubpodia en dus ook bij De Spot.

Na de successen van zijn album In je Nakie, de theatershow Superlekker (volgens De Volkskrant inderdaad superlekker, ****) en vele festivals wordt het weer tijd voor een echte clubtour langs de Nederlandse poppodia. De live-shows van Lucky Fonz III zijn berucht om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop geliefde hits als Ik heb een meisje, Jongens en Linde met een E. Als live-performer veroverde Lucky festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek met zijn theatershows. Ook op TV maakte hij furore; oa. als muziekkenner bij programmas als DWDD en Pauw, deelnemer van De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen. Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain, door The New York Times omschreven als a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession.

In februari 2019 komt het nieuwe album van Lucky Fonz III uit op het label Top-Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop oa. live-favorieten als 'Machteloos' en 'App me'.

VOORVERKOOP: €13.50 NORMAAL, €12.00 STUDENT
AVONDKASSA: €15.00 NORMAAL, €13.50 STUDENT

za 30
mrt 2019
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30