JANIS [première]

Datum Do 20 februari 2020
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€17.50 Normaal
€15.00 Student

Whatever man. We are ugly but we have the music

Een intieme muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed. Joplin overleed, na een tumultueus leven vol drugs, drank, blues, seks en geweld, op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

‘Whatever man. We are ugly but we have the music’, sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot verlangen doet naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues.
 
Ze werd gepest, won de wedstrijd van lelijkste jongen van de school, vluchtte naar de grootstad en ontdekte daar dankzij haar waanzinnige stem de mannen. En de vrouwen. Ze doopte zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis.

Precies 50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil Elzenga samen met twee muzikanten een ode in woord en muziek aan haar: de jonge vrouw met butsen, kraters en  krassen met wie Elzenga graag gevallen was.

Elzenga groeide op in Middelburg. Bij het grote publiek is ze bekend door haar recente rol van Loes de Haan in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Met JANIS, haar eerste eigen muziektheatervoorstelling, keert ze terug naar het Zeeuwse.