JANIS

Datum Vr 21 februari 2020
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€17.50 Normaal
€15.00 Student

Whatever man. We are ugly but we have the music

Een intieme voorstelling over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren. Gebaseerd op het  levensverhaal van Beaudil Elzenga en geïnspireerd op het leven van haar grootste idool, Janis Joplin. The Pearl die zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld dompelde en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis.  

50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil een ode in woord en muziek. Op basis van haar eigen leven en gesprekken over de persoonlijke fascinatie van Beaudil voor Janis Joplin schreef Gerardjan Rijnders een aangrijpende toneeltekst.  

Over Zeeland. Over liefde. Over vallen. Over zijn. Over dwalen. Over dromen. Over leven en overleven. Première 20 februari in De Spot en daarna rondreizende voorstelling door heel Zeeland en daarbuiten.

Beaudil groeide op in Middelburg en vertrok op 16-jarige leeftijd naar de Randstad om haar droom – actrice worden – waar te maken. Ze studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde zij o.a. bij Toneelgroep de Appel en Dégradé als actrice en danser/performer. In 2016 werd zij genomineerd voor de Piket Kunstprijzen. Ze speelde de hoofdrol in de bekroonde kortfilm Aimee (Winnaar Topkapi Films Fictie Prijs) en door haar beruchte gastrol in GTST werd zij in 2018 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster.  
 
Credits tekst Gerardjan Rijnders, spel en zang Beaudil Elzenga, songs Janis Joplin e.a., muzikale begeleiding Stijn Hoes en Rutger Martens, vormgeving Danny Cobbaut, dramaturgie Alex Mallems, productie Theaterproductiehuis Zeelandia