Hans Theessink & Champagne Charlie

Datum Vr 29 mei 2020
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€15.00 Normaal
€13.50 Student

One helluva guitar player

OMDAT WE GEEN PASSENDE DATUM KUNNEN VINDEN, IS DIT CONCERT HELAAS AFGELAST. TICKETKOPERS HEBBEN VAN ONS EEN BERICHT GEHAD.

Hans Theessink staat te boek als een van de meest prominente exponenten van de contemporaine country-blues en behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Hij werd in Enschede geboren (5 april 1948) en woont al vele jaren in Wenen. Midden jaren ’60 had de bluesmicrobe hem serieus te pakken.

Verantwoordelijk daarvoor waren vooral Big Bill Broonzy, Brownie McGhee en Leadbelly. Als "travelling troubadour" is Hans al 50 jaar "On the road". Het aantal optredens moet inmiddels de 8000 zijn gepasseerd. Sinds 1970 bracht hij 30 prijsgekroonde albums uit. Zijn subtiel gitaar- en harmonicaspel en zijn lage, warme stem zijn zijn handelsmerk. Hans is een fantastische songwriter en zijn kwaliteiten als entertainer zijn onbetwist.

Hij speelt op alle grote blues- en folkfestivals ter wereld.

Bo Diddley noemde Hans “One helluva guitar player” en de amerikaanse blues-pers beschreef Hans als “an international blues treasure”. In 2009 werd Hans Theessink als enige Europeaan genomineerd voor een Blues Award in Memphis en in 2018 werd Hans toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame, meer dan terecht natuurlijk voor een volstrekt unieke en bevlogen bluesmuzikant.

Hans werkt al meer dan twintig jaar samen met de Zeeuwse band Champagne Charlie. Niet alleen in Nederland maar ook in Oostenrijk. Zij hebben onder andere meegewerkt aan een aantal van zijn live albums.

Een geweldige avond Blues & Roots in De Spot!