Hackensaw Boys + Rosine Bluegrass Family

Datum Vr 16 december 2022
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€15.00 Normaal

Rootslegenden uit Virginia

Bijna twintig jaar hakken en zagen ze dwars door de festivalweides en concertzalen: over wie anders dan de legendarische Hackensaw Boys kunnen we het hebben? Geboren in Virginia, langs de periferie van Amerika, opereert deze hofleverancier van straffe rootsmuziek intussen meer als beweging dan als band. Soms spelen er wel twintig muzikanten tegelijk op het podium, een verse lading country-blues, bluegrass en oldtimers gespeeld met de bevlogenheid van een punkband.

Hackensaw Boys is logischerwijs een band geworden die meerdere generaties overbrugt: opperhoofd en leadzanger David Sickmen is na het vertrek van Ferd Moyse het laatste nog actieve originele lid. De nieuwe EP draagt de heerlijk olijke titel A Fireproof House of Sunshine en bevat voor het eerst een nummer met bijdrage van zoonlief Sickmen, getiteld Let’s Take Us A Nightride. Dat is meteen ook bindend advies voor vanavond!

Rosine Bluegrass Family
Rosine Bluegrass Family zijn zeven bezielde muzikanten met een groot hart voor alles wat bluegrass is: mandoline, banjo, gitaar, viool en contrabas afgetopt met grandioze meerstemmige zang.