Fire Within – pre Los Angeles Tour

Datum Do 12 september 2019
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Tickets
€5.00 Normaal

Vlammend optreden

Fire Within, opgericht in 2012 in Middelburg, begon als een strakke symfonische hardrock coverband. Maar al snel ontwikkelde de band zich tot een goed op elkaar ingespeelde harde kern van betrouwbare muzikanten die eigen nummers ging brengen. In november 2014 heeft de band een self-titled promotioneel debuut album naar buiten gebracht.

De band is in 2019 gecontracteerd bij drummer / producer Matt Starr (Mr. Big / Ace Frehley) voor het opnemen van een EP in de 606 Studio (Dave Grohl / Foo Fighters) in Los Angeles. Dit is door een succesvolle crowdfundingscampagne mogelijk geworden. De opnames staan gepland in het najaar van 2019. En voor het zover is, gaat de band nog even toeren, met de aftrap natuurlijk in hometown Middelburg!

Ondanks dat metal van de jaren 80 een grote inspiratie vormt voor Fire Within, nemen ze ook diverse moderne metal stromingen mee in hun composities. Cleane vocalen en grunts vallen in harmonie met gitaren, keyboards en orkestrale arrangementen met een solide bas en beukende drums. Pakkende hoeklijnen en de passie voor muziek die iedereen de tijd van hun leven geeft. Kortom: een open en eerlijke sound met echte vintage power.